"Балкану пријети исламски тероризам"

Председавајући Војног одбора НАТО генерал Петр Павел изјавио је да је Балкан још увијек потенцијални извор ратних сукоба и поручио да Сјеверноатлански савез мора да посједује способност одвраћања противника и одбране својих чланица, као и већу улогу у борби против тероризма, пренијела је данас Хина.

Регион 18.09.2016 | 10:28
"Балкану пријети исламски тероризам"
"НАТО савез мора да посједује способност, снаге и ресурсе за одвраћање противника и одбрану своје чланице од било какве пријетње", рекао је синоћ у Сплиту генерал Павел на конференцији за новинаре након цјелодневне конференције Војног одбора НАТО.

Хрватска агенција наводи да је Павел упозорио на опасности на Балкану оциенивши да је ситуација у том дијелу Европе "далеко од стабилне" устврдивши да "Балкану пријети исламски тероризам, али и руски утицај".

"Босна и Херцеговина могла би постати уточиште за тероризам", казао је генерал Павел који је, на питање како процјењује развој избјегличке кризе ове јесени, истакао да не очекује велике таласе избјеглица као што се то догодило прошле године.

Представљајући закључке конференције, генерал је истакао да је састанак у Сплиту био прилика да се окупе начелници генералштабова земаља чланица НАТО, два стратешка НАТО команданата, као и представник Црне Горе, која је добила позивницу за чланство у НАТО, како би "могли да расправљају спровођење одлука које су предсједници држава и влада донијели на самиту НАТО у Варшави у јулу".

Извор: Хина

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ЦИА

18.09.2016 08:49

Ово је најава да ЦИА поново долази на балкан да закуха

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир

18.09.2016 08:51

Хе хе хе

ОДГОВОРИТЕ
Name

босански лонац

18.09.2016 09:11

Босански лонац је увијек био погодан фасистима да га подгрију,али га на крају сви покусају и кад сви настрадају онда зале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димњачар

18.09.2016 09:18

У памет народе, нешто су нам спремили. А ви сте могли пренијети комплетну изјаву "господина" са јарећом брадицом, који је најавио и могућу директну "помоћ" НАТО-а. Генерал Павел је изјавио да Балкану пријети "исламски екстремизам" и "Руски утицај". Такође је изјавио да ако буде потребно, они (НАТО) ће подузети мјере заштите... Мислим да нам је Лакташки кхалифа са својим другаром Мини-Шешељом Вучићем управо навукао окупацији НАТО-а. Ви се спремате за референдум који можете на неку ствар набити, а иза леђа нам се спрема игранка НАТО пакта. Јако сте ми паметни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

18.09.2016 09:56

Спрема ти га ХДЗ само ти то не видиш или нећеш да видиш. Херцег Босна се оживљава а ти по Србима. Зао ми те јер мрзња према Србима ти је помутила здрав разум и логику.

Name

Димњачар

18.09.2016 16:54

У праву си Лаки, то ми је промакло. Вјероватно је под Руским утицајем мислио на Међугорје и Широки Бријег... Везано за "мржњу" према Србима; Свака особа која вјерује да им је рудоња спас и подржава његову приватну секту, непријатељ је сваком нормалном Србину. Исто важи и за СзП и њихове претплатнике.

Name

Ре димњацару

18.09.2016 22:10

Ста ти знас и како ти називас једнога генерала јареца брадица.Цовијек је у праву питај свога Бакира зна он све .Босњаци це бити у резервату видис да се по цијелиме свијету стављају под контролу.Доказ ти је и Референдум у РС који немозете никако да спријеците.Одосмо ми Срби од вас полако доста је 21 год. Сузивота вријеме је за развод дјеца су порасла.Лаку ноц Босно Зивјела Република Српска.

Name

зоом

18.09.2016 11:52

Да видимо и то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

18.09.2016 14:59

Вец видјено код Асада,само не знам ко га је створио???Ста је ИССу по сродству,УСА,ЦИА и Алкаида???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

18.09.2016 18:38

Дзаба ти трунис мој јунаце, то је истина 100%, али посто је то на балкану, онда се прецуткује да би се иницирао нови сукоб, мир не одговара Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех кад би...

24.09.2016 19:01

... Балкански народ био мудар као сто није,па да помрси рацуне домацим и страним "праведницима".

ОДГОВОРИТЕ