"Balkanu prijeti islamski terorizam"

Predsedavajući Vojnog odbora NATO general Petr Pavel izjavio je da je Balkan još uvijek potencijalni izvor ratnih sukoba i poručio da Sjevernoatlanski savez mora da posjeduje sposobnost odvraćanja protivnika i odbrane svojih članica, kao i veću ulogu u borbi protiv terorizma, prenijela je danas Hina.

Region 18.09.2016 | 10:28
"Balkanu prijeti islamski terorizam"
"NATO savez mora da posjeduje sposobnost, snage i resurse za odvraćanje protivnika i odbranu svoje članice od bilo kakve prijetnje", rekao je sinoć u Splitu general Pavel na konferenciji za novinare nakon cjelodnevne konferencije Vojnog odbora NATO.

Hrvatska agencija navodi da je Pavel upozorio na opasnosti na Balkanu ocienivši da je situacija u tom dijelu Evrope "daleko od stabilne" ustvrdivši da "Balkanu prijeti islamski terorizam, ali i ruski uticaj".

"Bosna i Hercegovina mogla bi postati utočište za terorizam", kazao je general Pavel koji je, na pitanje kako procjenjuje razvoj izbjegličke krize ove jeseni, istakao da ne očekuje velike talase izbjeglica kao što se to dogodilo prošle godine.

Predstavljajući zaključke konferencije, general je istakao da je sastanak u Splitu bio prilika da se okupe načelnici generalštabova zemalja članica NATO, dva strateška NATO komandanata, kao i predstavnik Crne Gore, koja je dobila pozivnicu za članstvo u NATO, kako bi "mogli da raspravljaju sprovođenje odluka koje su predsjednici država i vlada donijeli na samitu NATO u Varšavi u julu".

Izvor: Hina

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

CIA

18.09.2016 08:49

Ovo je najava da CIA ponovo dolazi na balkan da zakuha

ODGOVORITE
Name

damir

18.09.2016 08:51

He he he

ODGOVORITE
Name

bosanski lonac

18.09.2016 09:11

Bosanski lonac je uvijek bio pogodan fasistima da ga podgriju,ali ga na kraju svi pokusaju i kad svi nastradaju onda zale.

ODGOVORITE
Name

Dimnjačar

18.09.2016 09:18

U pamet narode, nešto su nam spremili. A vi ste mogli prenijeti kompletnu izjavu "gospodina" sa jarećom bradicom, koji je najavio i moguću direktnu "pomoć" NATO-a. General Pavel je izjavio da Balkanu prijeti "islamski ekstremizam" i "Ruski uticaj". Takođe je izjavio da ako bude potrebno, oni (NATO) će poduzeti mjere zaštite... Mislim da nam je Laktaški khalifa sa svojim drugarom Mini-Šešeljom Vučićem upravo navukao okupaciji NATO-a. Vi se spremate za referendum koji možete na neku stvar nabiti, a iza leđa nam se sprema igranka NATO pakta. Jako ste mi pametni...

ODGOVORITE
Name

Laki

18.09.2016 09:56

Sprema ti ga HDZ samo ti to ne vidiš ili nećeš da vidiš. Herceg Bosna se oživljava a ti po Srbima. Zao mi te jer mrznja prema Srbima ti je pomutila zdrav razum i logiku.

Name

Dimnjačar

18.09.2016 16:54

U pravu si Laki, to mi je promaklo. Vjerovatno je pod Ruskim uticajem mislio na Međugorje i Široki Brijeg... Vezano za "mržnju" prema Srbima; Svaka osoba koja vjeruje da im je rudonja spas i podržava njegovu privatnu sektu, neprijatelj je svakom normalnom Srbinu. Isto važi i za SzP i njihove pretplatnike.

Name

Re dimnjacaru

18.09.2016 22:10

Sta ti znas i kako ti nazivas jednoga generala jareca bradica.Covijek je u pravu pitaj svoga Bakira zna on sve .Bosnjaci ce biti u rezervatu vidis da se po cijelime svijetu stavljaju pod kontrolu.Dokaz ti je i Referendum u RS koji nemozete nikako da sprijecite.Odosmo mi Srbi od vas polako dosta je 21 god. Suzivota vrijeme je za razvod djeca su porasla.Laku noc Bosno Zivjela Republika Srpska.

Name

zoom

18.09.2016 11:52

Da vidimo i to.

ODGOVORITE
Name

rodjo

18.09.2016 14:59

Vec vidjeno kod Asada,samo ne znam ko ga je stvorio???Sta je ISSu po srodstvu,USA,CIA i Alkaida???

ODGOVORITE
Name

Brle

18.09.2016 18:38

Dzaba ti trunis moj junace, to je istina 100%, ali posto je to na balkanu, onda se precutkuje da bi se inicirao novi sukob, mir ne odgovara Evropi.

ODGOVORITE
Name

Eh kad bi...

24.09.2016 19:01

... Balkanski narod bio mudar kao sto nije,pa da pomrsi racune domacim i stranim "pravednicima".

ODGOVORITE