БЕЛ: Бриж се коначно пробудио! Мускрон добија кад Срби погађају!

Ни синоћ Бриж није бриљирао, али је тешком муком ипак освојио сва три бода која би могла да доста да му значе у превазилажењу кризе. Голчина Луке Стојановића! Мускрон може само кад Срби погађају… Млади српски везиста опет кључан за победу Мускрона!

Фудбал 18.09.2016 | 11:00
БЕЛ: Бриж се коначно пробудио! Мускрон добија кад Срби погађају!
Навијачи Брижа коначно су дочекали победу своје екипе. Актуелни шампион Белгије савладао је на свом терену, после преокрета, екипу Еупена са 3:2 у мечу седмог кола Про лиге.

То је једном од најтрофејнијих белгијских клубова тако је уписао прву победу после четири везана меча.

Ни вечерас Бриж није бриљирао, али је тешком муком ипак освојио сва три бода која би могла да доста да му значе у превазилажењу кризе.

Утакмицу је обележио нападач Брижа, двоструки стрелац Јеле Фосен. Он је противничку мрежу затресао у 27. и 80. минуту из пенала. Стрелац другог гола био је Стефано Денсвил у 64. минуту.

Пораз гостију ублажио је, такође са беле тачке, Луис Фернандез у последњим тренуцима.

Голчина Луке Стојановића! Мускрон може само кад Срби погађају… Млади српски везиста опет кључан за победу Мускрона!

Није погодио Филип Марковић, али јесте Лука Стојановић. И када Срби наштелују нишанске справе, онда се добро пише и Мускрону.

Клуб Пинија Захавија је до тек друге победе у сезони дошао савладавши у гостима очајног фењераша Вестерло - 3:1. Иако је Мускрон до вечерас имао пет пораза у шест мечева, против Вестерлоа су ипак били фаворити с обзиром да је фењераш до сада освојио само један бод. И главни је кандидат да се пресели међу друголигаше…

Интересантно, Мускрон је и другу победу у сезони остварио када се у стрелце уписао ЛукаСтојановић. Некадашњи омалдинац Партизана је голчином са 20 метара у 12. минуту најавио тријумф Де Бекове чете.

Стојановићев пројектил је отворио врата победе, али је Манијас успео да изједначи после дестек минута. Ипак, Трезеге је у 27. минуту вратио госте у вођство, а све дилеме око победника је решио Стефан Симић када је после сат времена игре добио ваздушни дуел саМилетићем и главом погодио мрежу. Имао је после тога и Филип Марковић добру шансу за пети гол у сезони, али је лопта за мало прошла поред стативе…

ПРО ЛИГА, седмо коло:

Петак:
Шарлроа – Мехелен 0:0

Субота:
Бриж – Еупен 3:2(1:1)
/Фосен 27, 80пен, Денсвил 64 – Оњекуру 9, Гарсија 89/

Сен Труден – Васланд Беверен 4:1 (0:1)
/Боли 51, 52, Бамба 90, 90+3 - Гано 8/

Вестерло – Мускрон
/Манијас 22 - Стојановић 12, Трезеге 27, Симић 60/

Зулте Варегем – Кортријк 2:1 (1:1)
/Каја 36, Леје 77 - Сади 40/

Недеља:
14.30 Генк – Андерлехт
18.00 Локерен – Стандард
20.00 Остенде – Гент

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар