Вијест дана у Њемачкој: Продужили уговор са фудбалером који има тумор!

Тако то ради Ајнтрахт из Франкфурта!

Фудбал 18.09.2016 | 22:30
Вијест дана у Њемачкој: Продужили уговор са фудбалером који има тумор!
Причају да су „хладан“ народ, међутим, Немци не само да имају душу него то показују делима. Посебно у Франкфурту, где је Ајнтрахт повукао потез за дивљење. Шампион Бундеслиге из 1959. године продужио је уговоро са Марком Русом, само четири месеца пошто је овом дијагностификован тумор тестиса.

Сјајни дефанзивац, који је фудбалску планету задивио тако што је одлучио да у мају мечеве баража игра упркос болном сазнању да је тешко болестан, на инсистирање клуба само неколико часова пред меч са Бајером из Леверкузена обавазао се на сарадњу Ајнтрахту до лета 2019.

Претходни уговор истицао му је наредног лета, али на Комерц банк арени су ценећи његове фудбалске, пре свега људске квалитете, решли да наставе заједно у овој својеврсној борби.

„Сви који ме познају знају шта ми значи Ајнтрахт, једини клуб за који сам играо, ако се изузме краткотрајни боравак у Волфзбургу. Зато сам одушевљен, истовремено поносан што ћу играти баш овде до 2019. Осећам потребу да захвалим председнику и члановима Управног одбора што су утицали на раст мог самопоуздања“, рекао је Марко Рус, који редовно одлази у Њујорк на хемотерапију, а изјавио је да се нада како ће се почетком 2017. вратити тренинзима.

Било би лепо. Браво, дечко!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар