Vijest dana u Njemačkoj: Produžili ugovor sa fudbalerom koji ima tumor!

Tako to radi Ajntraht iz Frankfurta!

Fudbal 18.09.2016 | 22:30
Vijest dana u Njemačkoj: Produžili ugovor sa fudbalerom koji ima tumor!
Pričaju da su „hladan“ narod, međutim, Nemci ne samo da imaju dušu nego to pokazuju delima. Posebno u Frankfurtu, gde je Ajntraht povukao potez za divljenje. Šampion Bundeslige iz 1959. godine produžio je ugovoro sa Markom Rusom, samo četiri meseca pošto je ovom dijagnostifikovan tumor testisa.

Sjajni defanzivac, koji je fudbalsku planetu zadivio tako što je odlučio da u maju mečeve baraža igra uprkos bolnom saznanju da je teško bolestan, na insistiranje kluba samo nekoliko časova pred meč sa Bajerom iz Leverkuzena obavazao se na saradnju Ajntrahtu do leta 2019.

Prethodni ugovor isticao mu je narednog leta, ali na Komerc bank areni su ceneći njegove fudbalske, pre svega ljudske kvalitete, rešli da nastave zajedno u ovoj svojevrsnoj borbi.

„Svi koji me poznaju znaju šta mi znači Ajntraht, jedini klub za koji sam igrao, ako se izuzme kratkotrajni boravak u Volfzburgu. Zato sam oduševljen, istovremeno ponosan što ću igrati baš ovde do 2019. Osećam potrebu da zahvalim predsedniku i članovima Upravnog odbora što su uticali na rast mog samopouzdanja“, rekao je Marko Rus, koji redovno odlazi u Njujork na hemoterapiju, a izjavio je da se nada kako će se početkom 2017. vratiti treninzima.

Bilo bi lepo. Bravo, dečko!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar