152. Дерби - из Партизана: За навијаче! Једини ми против овог система!

Фудбалер Партизана Мирослав Вулићевић посветио је победу над Црвеном звездом навијачима. Тренер Партизана Марко Николић рекао је да победа над Црвеном звездом много значи фудбалерима, али да је игра далеко од онакве какву црно-бели треба да имају. Алмами Мореира, Ламин Дијара, Милош Јојић, Никола Дринчић, играчима који су решавали "вечите" дербија у завршници у корист Партизана прикључио се Леонардо.

Фудбал 18.09.2016 | 09:30
152. Дерби - из Партизана: За навијаче! Једини ми против овог система!
Црно-бели су голом Бразилца Леонарда у 89. минуту надиграли Звезду у 152. "вечитом" дербију, у оквиру деветог кола Суперлиге Србије.

"Феноменалан дерби. Ми смо у првом полувремену имали нешто више шанси, много је било дебитаната можда и због тога нисмо успели да крунишемо шансе. У другом смо диктирали ритам, имали много прилилика и заслужено победили. У полувремену нам је тренер рекао да морамо да играмо са више жеље и брзине. Публика нас је носила, победу посвећујем навијачима", рекао је Вулићевић.

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да је његова екипа заслужено победила, али да и даље мора да напредује јер заостаје за "вечитим" ривалом.

"Други пут откако сам у Партизану добили смо дерби у завршници. Наградјени смо за борбеност. У другом полувремену смо играли много боље него у првом, које је било конфузно и незанимљиво са обе стране. Честитам свим играчима, противничком тренеру и публици. Заслужено смо победили. Ово је важна победа, али код нас се ништа не мења, добили смо утакмицу, али и даље заостајемо шест бодова. Има још много простора за рад и напредак тима", рекао је Николић.

Гол је постигао Леонардо у 89. минуту, кога је нешто раније Николић планирао да замени. Упитан да то прокоментарише, Николић је рекао да за гол није заслужан један играч.

"Он је решио утакмицу, али пас Саше Илића у простор, асистенција Николе Ђурђића. Не може један играч ништа да реши сам", додао је Николић.

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да победа над Црвеном звездом много значи фудбалерима, али да је игра далеко од онакве какву црно-бели треба да имају.

"Ова победа нам много значи. Поновићу се ко зна који пут, сада је још бољи амбијент за оно што треба, а треба пуно да радимо јер смо још далеко од Партизана какав он треба да буде", рекао је Николић.

Партизан је на свом стадиону голом Леонарда Соусе у 89. минуту победио Звезду у деветом колу Супер лиге Србије.

"Звезда је имала контролу у првом полувремену, а ми само једну добру акцију. Врло анемично, незаинтересовано, лоше полувреме. У другом смо, чини ми се, заслужили тај један гол разлике и да је заслужено дошао у нашу корист", казао је Николић.

Партизан је смањио заостатак на шест бодова за Звездом, а Николић је рекао да има још много да се игра до краја првенства. Такодје, поново је критиковао систем такмичења.

"Има много још да се игра, заиста. Овај чудан систем такмичења је по мени неправедан и слажем се са Божовићем када је то у питању. Али, подсетићу га да је једини против овог система био Партизан. Тада сам био ту, ово стварно нема никакве логике", рекао је Николић.

Он је похвалио играче оба клуба, а посебно своје.

"На терену је све било фер, мушки, како треба да буде и коректно. Жао ми је ако је колега из Звезде Миодраг Божовић нечим погодјен са трибина на крају утакмице. Штета што то квари лепу слику", казао је тренер Партизана.

Алмами Мореира, Ламин Дијара, Милош Јојић, Никола Дринчић, играчима који су решавали "вечите" дербија у завршници у корист Партизана прикључио се Леонардо.

Бразилац који је летос стигао као најзвучније појачање, коначно је оправдао поверење у Хумској доневши победу црно-белима у 89. минуту 152. обрачуна са Црвеном звездом

"Осећај је феноменалан. Сањао сам о овоме, сањао да дођем и овако на првом мечу против Звезде да дам гол. Славити с навијачима је било невероватно. Гол посвећујем навијачима, клубу, а тек онда себе и породици", рекао је Леонардо новинарима после утакмице.

Леонардо је гол постигао након сјајне акције Саше Илића и Николе Ђурђића, у самој завршници меча.

"Невероватан осећај је бити део дербија. Навијачи не стају свих 90 минута и то је оно што нас носи и што доводи до тога да се даје гол у 89. минуту. Нисам могао да претпоставим да ће баш тако и да ће бити таква атмосфера и таква енергија, а посебно после гола који сам постигао", казао је Леонардо.

Он је рекао да није претерано задовољан игром, али да је срећан што је постигао одлучујући гол.

"Утакмицу су обележили прекиди. Мислим да смо могли боље да одиграмо, али најбитније је да смо победили", закључио је Бразилац.

Партизан се победом приближио водећој Звезди на шест бодова.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Биги

18.09.2016 08:16

Шаампииоониииии

ОДГОВОРИТЕ