152. Derbi - iz Partizana: Za navijače! Jedini mi protiv ovog sistema!

Fudbaler Partizana Miroslav Vulićević posvetio je pobedu nad Crvenom zvezdom navijačima. Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da pobeda nad Crvenom zvezdom mnogo znači fudbalerima, ali da je igra daleko od onakve kakvu crno-beli treba da imaju. Almami Moreira, Lamin Dijara, Miloš Jojić, Nikola Drinčić, igračima koji su rešavali "večite" derbija u završnici u korist Partizana priključio se Leonardo.

Fudbal 18.09.2016 | 09:30
152. Derbi - iz Partizana: Za navijače! Jedini mi protiv ovog sistema!
Crno-beli su golom Brazilca Leonarda u 89. minutu nadigrali Zvezdu u 152. "večitom" derbiju, u okviru devetog kola Superlige Srbije.

"Fenomenalan derbi. Mi smo u prvom poluvremenu imali nešto više šansi, mnogo je bilo debitanata možda i zbog toga nismo uspeli da krunišemo šanse. U drugom smo diktirali ritam, imali mnogo prililika i zasluženo pobedili. U poluvremenu nam je trener rekao da moramo da igramo sa više želje i brzine. Publika nas je nosila, pobedu posvećujem navijačima", rekao je Vulićević.

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila, ali da i dalje mora da napreduje jer zaostaje za "večitim" rivalom.

"Drugi put otkako sam u Partizanu dobili smo derbi u završnici. Nagradjeni smo za borbenost. U drugom poluvremenu smo igrali mnogo bolje nego u prvom, koje je bilo konfuzno i nezanimljivo sa obe strane. Čestitam svim igračima, protivničkom treneru i publici. Zasluženo smo pobedili. Ovo je važna pobeda, ali kod nas se ništa ne menja, dobili smo utakmicu, ali i dalje zaostajemo šest bodova. Ima još mnogo prostora za rad i napredak tima", rekao je Nikolić.

Gol je postigao Leonardo u 89. minutu, koga je nešto ranije Nikolić planirao da zameni. Upitan da to prokomentariše, Nikolić je rekao da za gol nije zaslužan jedan igrač.

"On je rešio utakmicu, ali pas Saše Ilića u prostor, asistencija Nikole Đurđića. Ne može jedan igrač ništa da reši sam", dodao je Nikolić.

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da pobeda nad Crvenom zvezdom mnogo znači fudbalerima, ali da je igra daleko od onakve kakvu crno-beli treba da imaju.

"Ova pobeda nam mnogo znači. Ponoviću se ko zna koji put, sada je još bolji ambijent za ono što treba, a treba puno da radimo jer smo još daleko od Partizana kakav on treba da bude", rekao je Nikolić.

Partizan je na svom stadionu golom Leonarda Souse u 89. minutu pobedio Zvezdu u devetom kolu Super lige Srbije.

"Zvezda je imala kontrolu u prvom poluvremenu, a mi samo jednu dobru akciju. Vrlo anemično, nezainteresovano, loše poluvreme. U drugom smo, čini mi se, zaslužili taj jedan gol razlike i da je zasluženo došao u našu korist", kazao je Nikolić.

Partizan je smanjio zaostatak na šest bodova za Zvezdom, a Nikolić je rekao da ima još mnogo da se igra do kraja prvenstva. Takodje, ponovo je kritikovao sistem takmičenja.

"Ima mnogo još da se igra, zaista. Ovaj čudan sistem takmičenja je po meni nepravedan i slažem se sa Božovićem kada je to u pitanju. Ali, podsetiću ga da je jedini protiv ovog sistema bio Partizan. Tada sam bio tu, ovo stvarno nema nikakve logike", rekao je Nikolić.

On je pohvalio igrače oba kluba, a posebno svoje.

"Na terenu je sve bilo fer, muški, kako treba da bude i korektno. Žao mi je ako je kolega iz Zvezde Miodrag Božović nečim pogodjen sa tribina na kraju utakmice. Šteta što to kvari lepu sliku", kazao je trener Partizana.

Almami Moreira, Lamin Dijara, Miloš Jojić, Nikola Drinčić, igračima koji su rešavali "večite" derbija u završnici u korist Partizana priključio se Leonardo.

Brazilac koji je letos stigao kao najzvučnije pojačanje, konačno je opravdao poverenje u Humskoj donevši pobedu crno-belima u 89. minutu 152. obračuna sa Crvenom zvezdom

"Osećaj je fenomenalan. Sanjao sam o ovome, sanjao da dođem i ovako na prvom meču protiv Zvezde da dam gol. Slaviti s navijačima je bilo neverovatno. Gol posvećujem navijačima, klubu, a tek onda sebe i porodici", rekao je Leonardo novinarima posle utakmice.

Leonardo je gol postigao nakon sjajne akcije Saše Ilića i Nikole Đurđića, u samoj završnici meča.

"Neverovatan osećaj je biti deo derbija. Navijači ne staju svih 90 minuta i to je ono što nas nosi i što dovodi do toga da se daje gol u 89. minutu. Nisam mogao da pretpostavim da će baš tako i da će biti takva atmosfera i takva energija, a posebno posle gola koji sam postigao", kazao je Leonardo.

On je rekao da nije preterano zadovoljan igrom, ali da je srećan što je postigao odlučujući gol.

"Utakmicu su obeležili prekidi. Mislim da smo mogli bolje da odigramo, ali najbitnije je da smo pobedili", zaključio je Brazilac.

Partizan se pobedom približio vodećoj Zvezdi na šest bodova.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bigi

18.09.2016 08:16

Šaampiiooniiiii

ODGOVORITE