152. Дерби - реакције из табора Звезде...!

Капитен Црвене звезде Александар Луковић истиче да је цео тим морао да одигра боље у 152. дербију. Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је он први међу кривима за пораз од Партизана.

Фудбал 18.09.2016 | 09:00
152. Дерби - реакције из табора Звезде...!
Звезда је први пут у сезони изгубила, бољи је у Хумској био највећи ривал Партизан са 1:0.

Једини гол на мечу постигао је Бразилац Леонардо у 89. минуту, после сјајног паса Саше Илића преко одбране и реакције Николе Ђурђића главом.

"Тешко је кад се изгуби у последњем минуту. Баш тешко. Нисмо одиграли добро, могу само да честитам Партизану на победи. Где је шкрипало? У свим линијама тима. Не бих да анализирам, још ми је врућа глава, али јасно је као дан: сви смо морали да играмо боље", рекао је Луковић.

Тренер Звезде Миодраг Божовић је јасно рекао да је Партизан био бољи.

"Мислим да смо у првом полувремену више контролисали игру него у другом. После паузе везни ред није успео да повеже игру. Партизан је био бољи и победио. Борили смо се, сви су дали свој максимум, али није било довољно. Има још доста да се игра у сезони, идемо даље", рекао је Божовић.

Звезда у следећем колу дочекује Војводину, која ће у недељу имати шансу да јој преузме прву позицију.

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је он први међу кривима за пораз од Партизана.

Звезда је поражена од највећег ривала трећи пут у последњих пет "вечитих" дербија, а 152. је решио Бразилац Леонардо минут пре краја меча.

Црногорски стручњак рекао је да не жели јавно да критикује своје фудбалере јер је то интимна ствар клуба.

"Морам да преиспитам себе и то шта сам ја урадио, не могу да сваљујем кривицу на играче. Увек када изгубите има играча који су доста подбацили. Никад их не хвалим много, али и не кудим јавно, то је наша интимна ствар. Анализираћемо, разговараћемо. Први који је крив када се утакмица изгуби, то сам ја, нећу да оптужујем играче", рекао је Божовић.

Божовић је казао да није ишао на нерешен резултат, иако би после свега био задовољан таквим исходом.

"Ниједан тренер не иде на нерешено, увек да победи. Да је било нерешено сад, било би добро, али нико није говорио да идемо на нерешено",додао је тренер Звезде.

По његовој оцени, Партизан је заслужено победио.

"У првом полувремену смо личили на тим који има снагу и игру. У другом смо тотално изгубили конце игре, несхватљиво. Али, десило се. Имали смо шансу Руиса на крају утакмице. Објективно, Партизан је заслужено победио", оценио је Божовић.

Црвено-бели су последњих 15 минута играли без класичног нападача, пошто је Божовић извео Уга Вијеиру из игре, док је шпица принудно играо Џон Руис. Божовић је рекао да Уго Вијеира није био повредјен, али да је почео слабије да се креће.

"Вијеира није био повредјен. Почео је тешко да се креће, а Руис је раније играо шпица. Размишљао сам да у тих 15 минута направимо добру контру, искористимо његову брзину. То се умало није десило, али није и тако је испало", рекао је Божовић.

Божовић је рекао да није имао прилику да попије пиће са колегом са клупе црно-белих Марком Николићем, пошто тренер Партизана нема канцеларију, али да ће радо то учинити када се утакмица буде играла на стадиону Звезде.

Црвено-бели су угрозили прву позицију на табели, пошто ће Војводина у недељу имати прилику да их престигне, док од Партизана имају шест бодова више.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар