152. Derbi - reakcije iz tabora Zvezde...!

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković ističe da je ceo tim morao da odigra bolje u 152. derbiju. Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je on prvi među krivima za poraz od Partizana.

Fudbal 18.09.2016 | 09:00
152. Derbi - reakcije iz tabora Zvezde...!
Zvezda je prvi put u sezoni izgubila, bolji je u Humskoj bio najveći rival Partizan sa 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Brazilac Leonardo u 89. minutu, posle sjajnog pasa Saše Ilića preko odbrane i reakcije Nikole Đurđića glavom.

"Teško je kad se izgubi u poslednjem minutu. Baš teško. Nismo odigrali dobro, mogu samo da čestitam Partizanu na pobedi. Gde je škripalo? U svim linijama tima. Ne bih da analiziram, još mi je vruća glava, ali jasno je kao dan: svi smo morali da igramo bolje", rekao je Luković.

Trener Zvezde Miodrag Božović je jasno rekao da je Partizan bio bolji.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu više kontrolisali igru nego u drugom. Posle pauze vezni red nije uspeo da poveže igru. Partizan je bio bolji i pobedio. Borili smo se, svi su dali svoj maksimum, ali nije bilo dovoljno. Ima još dosta da se igra u sezoni, idemo dalje", rekao je Božović.

Zvezda u sledećem kolu dočekuje Vojvodinu, koja će u nedelju imati šansu da joj preuzme prvu poziciju.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je on prvi među krivima za poraz od Partizana.

Zvezda je poražena od najvećeg rivala treći put u poslednjih pet "večitih" derbija, a 152. je rešio Brazilac Leonardo minut pre kraja meča.

Crnogorski stručnjak rekao je da ne želi javno da kritikuje svoje fudbalere jer je to intimna stvar kluba.

"Moram da preispitam sebe i to šta sam ja uradio, ne mogu da svaljujem krivicu na igrače. Uvek kada izgubite ima igrača koji su dosta podbacili. Nikad ih ne hvalim mnogo, ali i ne kudim javno, to je naša intimna stvar. Analiziraćemo, razgovaraćemo. Prvi koji je kriv kada se utakmica izgubi, to sam ja, neću da optužujem igrače", rekao je Božović.

Božović je kazao da nije išao na nerešen rezultat, iako bi posle svega bio zadovoljan takvim ishodom.

"Nijedan trener ne ide na nerešeno, uvek da pobedi. Da je bilo nerešeno sad, bilo bi dobro, ali niko nije govorio da idemo na nerešeno",dodao je trener Zvezde.

Po njegovoj oceni, Partizan je zasluženo pobedio.

"U prvom poluvremenu smo ličili na tim koji ima snagu i igru. U drugom smo totalno izgubili konce igre, neshvatljivo. Ali, desilo se. Imali smo šansu Ruisa na kraju utakmice. Objektivno, Partizan je zasluženo pobedio", ocenio je Božović.

Crveno-beli su poslednjih 15 minuta igrali bez klasičnog napadača, pošto je Božović izveo Uga Vijeiru iz igre, dok je špica prinudno igrao Džon Ruis. Božović je rekao da Ugo Vijeira nije bio povredjen, ali da je počeo slabije da se kreće.

"Vijeira nije bio povredjen. Počeo je teško da se kreće, a Ruis je ranije igrao špica. Razmišljao sam da u tih 15 minuta napravimo dobru kontru, iskoristimo njegovu brzinu. To se umalo nije desilo, ali nije i tako je ispalo", rekao je Božović.

Božović je rekao da nije imao priliku da popije piće sa kolegom sa klupe crno-belih Markom Nikolićem, pošto trener Partizana nema kancelariju, ali da će rado to učiniti kada se utakmica bude igrala na stadionu Zvezde.

Crveno-beli su ugrozili prvu poziciju na tabeli, pošto će Vojvodina u nedelju imati priliku da ih prestigne, dok od Partizana imaju šest bodova više.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar