ПЛ БиХ - видео: Велики преокрет Радника за 2. мјесто, "нула" у дербијима!

Фудбалери Радника успјели су у другом полувремену да надокнаде гол заостатка и дођу до велике побједе против Широког Бријега. У дуелима Крупе и Зрињског, односно Младости и Жељезничара, мреже се нису тресле. Челик наставља да тоне.

Фудбал 17.09.2016 | 22:30
ПЛ БиХ - видео: Велики преокрет Радника за 2. мјесто, "нула" у дербијима!
У суботњим дуелима 9. кола Премијер лиге БиХ стријелци нису били расположени у првом полувремену, али се у наставку ситуација колико-толико поправила. На четири сусрета у првих 45 минута виђен је само један погодак, а у другом полувремену још три.

Велики тријумф након преокрета уписали су фудбалери Радника, који су наставили са сјајним издањима.

Гол за Широкобријежане у 24. минуту постигао је Иван Крстановић са "бијеле тачке" и тако донио предност гостима с "Пецаре", али је у наставку виђен потпуни преокрет.

Дејан Јанковић лијепим голом у 80. минуту донио је Бијељинцима изједначење, а само два минута касније Широкобријежани су остали са играчем мање, након што Иван Сесар добио директарн црвени картон због ударања лактом противничког играча. Ту није био крај невољама гостију, јер је у 91. минуту Марко Обрадовић изнудио једанаестерац, а искусни дефанзивац Јово Којић рутински је најстрожу казну претворио у погодак и побједу Радника.



У два дербија ове рунде није виђен нити један погодак. Крупа и Зрињски, односно Младост и Жељезничар, остали су дужни навијачима, који су стадионе у Крупи на Врбасу и Добој-Какњу напустили нерасположени.

Фудбалери Младости тако су и након девет кола остали једина непоражена екипа, док је Жељезничар остао у доњем дијелу табеле.

Зоран Кокот наставио је са сјајним партијама ове сезоне. Искусни голгетер сјајним голом донио је Витезу побједу на "Билином пољу", те још више гурнуо Челик ка провалиији.

Посљедња два меча овог кола на програму су у недјељу. Металеге је домаћин Слободу, док се на "Кошеву" игра мали градски дерби између Сарајева и Олимпика.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 9. КОЛО

Младост - Жељезничар 0:0

Крупа - Зрињски 0:0

Радник - Широки Бријег 2:1 (0:1)
/Јанковић 80, Којић 90+4п - Крстановић 24п/

Челик - Витез 0:1 (0:0)
/Кокот 74/

Недјеља:
16:00 Металеге - Слобода (суди: Антони Бандић, Груде)
17:00 Сарајево - Олимпик (Адис Мулахасановић, Сарајево)

ТАБЕЛА: Зрињски 20, Радник 15, Младост 15, Слобода (-1) 14, Сарајево (-1) 13, Крупа 12, Широки Бријег 12, Жељезничар 12, Витез 11, Металеге (-1) 7, Челик 5, Олимпик (-1) 4.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар