PL BiH - video: Veliki preokret Radnika za 2. mjesto, "nula" u derbijima!

Fudbaleri Radnika uspjeli su u drugom poluvremenu da nadoknade gol zaostatka i dođu do velike pobjede protiv Širokog Brijega. U duelima Krupe i Zrinjskog, odnosno Mladosti i Željezničara, mreže se nisu tresle. Čelik nastavlja da tone.

Fudbal 17.09.2016 | 22:30
PL BiH - video: Veliki preokret Radnika za 2. mjesto, "nula" u derbijima!
U subotnjim duelima 9. kola Premijer lige BiH strijelci nisu bili raspoloženi u prvom poluvremenu, ali se u nastavku situacija koliko-toliko popravila. Na četiri susreta u prvih 45 minuta viđen je samo jedan pogodak, a u drugom poluvremenu još tri.

Veliki trijumf nakon preokreta upisali su fudbaleri Radnika, koji su nastavili sa sjajnim izdanjima.

Gol za Širokobriježane u 24. minutu postigao je Ivan Krstanović sa "bijele tačke" i tako donio prednost gostima s "Pecare", ali je u nastavku viđen potpuni preokret.

Dejan Janković lijepim golom u 80. minutu donio je Bijeljincima izjednačenje, a samo dva minuta kasnije Širokobriježani su ostali sa igračem manje, nakon što Ivan Sesar dobio direktarn crveni karton zbog udaranja laktom protivničkog igrača. Tu nije bio kraj nevoljama gostiju, jer je u 91. minutu Marko Obradović iznudio jedanaesterac, a iskusni defanzivac Jovo Kojić rutinski je najstrožu kaznu pretvorio u pogodak i pobjedu Radnika.



U dva derbija ove runde nije viđen niti jedan pogodak. Krupa i Zrinjski, odnosno Mladost i Željezničar, ostali su dužni navijačima, koji su stadione u Krupi na Vrbasu i Doboj-Kaknju napustili neraspoloženi.

Fudbaleri Mladosti tako su i nakon devet kola ostali jedina neporažena ekipa, dok je Željezničar ostao u donjem dijelu tabele.

Zoran Kokot nastavio je sa sjajnim partijama ove sezone. Iskusni golgeter sjajnim golom donio je Vitezu pobjedu na "Bilinom polju", te još više gurnuo Čelik ka provaliiji.

Posljednja dva meča ovog kola na programu su u nedjelju. Metalege je domaćin Slobodu, dok se na "Koševu" igra mali gradski derbi između Sarajeva i Olimpika.

PREMIJER LIGA BIH - 9. KOLO

Mladost - Željezničar 0:0

Krupa - Zrinjski 0:0

Radnik - Široki Brijeg 2:1 (0:1)
/Janković 80, Kojić 90+4p - Krstanović 24p/

Čelik - Vitez 0:1 (0:0)
/Kokot 74/

Nedjelja:
16:00 Metalege - Sloboda (sudi: Antoni Bandić, Grude)
17:00 Sarajevo - Olimpik (Adis Mulahasanović, Sarajevo)

TABELA: Zrinjski 20, Radnik 15, Mladost 15, Sloboda (-1) 14, Sarajevo (-1) 13, Krupa 12, Široki Brijeg 12, Željezničar 12, Vitez 11, Metalege (-1) 7, Čelik 5, Olimpik (-1) 4.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar