Ево зашто Стефан Митровић није успео у Бенфики...

Луизао и Гарај били су тада најбољи тандем Европе. "Искрено, тренутно више размишљам о Енглеској него о Португалији", каже српски штопер.

Фудбал 18.09.2016 | 15:00
Ево зашто Стефан Митровић није успео у Бенфики...
Кратку епизоду у редовима Бенфике Стефан Митровић неће памтити толико по времену проведеном на терену, колико по чињеници да је био део чувене генерације „Бенфиковића“ вођене Немањом Матићем.

После дуже времена некадашњи играч Кортрајка и Металца из Горњег Милановца поново је заиграо на тлу Португалије, али као фудбалер Гента, на гостовању Браги у Лиги Европе. Домаћи медији искористили су прилику да заједно с Митровићем прелистају уџбенике и присете се периода када је српски репрезентативац носио дрес лисабонских Орлова. Мада је на Лужу провео тек први део сезоне 2013/14, Митровић је користио само најлепше речи за бивши клуб.

„Волим Португалију. Увек се радо сећам времена које сам провео овде и јако сам поносан. Лепо је вратити се назад. У Бенфики није све трајало тако дуго, али било је то изузетно искуство за мене. Да нисам био у Бенфики вероватно не бих отишао у Шпанију и Немачку. Бенфика је велики клуб и велико име у европском фудбалу“, сматра Митровић.

На конкретно питање да ли би волео да се врати у Португалију и поново заигра у Примеири, 26-годишњи штопер имао је спреман одговор:

„Искрено, тренутно више размишљам о Енглеској него о Португалији“, каже репрезентативац Србије за Зеро Зеро.

Када се говори у Митровићевом (не)успеху у Бенфики, ствари су биле прилично јасне – штоперски тандем чинили су Луизао и Езекијел Гарај, док је неприкосновена замена биоЖардел.

„У то време Луизао и Гарај били су можда и најбољи тандем у Европи. Било је јако тешко добити шансу поред таквих играча, али када погледам иза себе управо ми је искуство стечено у Бенфики помогло да данас играм на овом нивоу“, хвали Митровић, а онда наставља:

„Жорж Жезус је фантастичан тренер. Иако ми није дао много шанси да играм, много сам научио од њега. Тактички сам добио неколико одличних лекција“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар