Evo zašto Stefan Mitrović nije uspeo u Benfiki...

Luizao i Garaj bili su tada najbolji tandem Evrope. "Iskreno, trenutno više razmišljam o Engleskoj nego o Portugaliji", kaže srpski štoper.

Fudbal 18.09.2016 | 15:00
Evo zašto Stefan Mitrović nije uspeo u Benfiki...
Kratku epizodu u redovima Benfike Stefan Mitrović neće pamtiti toliko po vremenu provedenom na terenu, koliko po činjenici da je bio deo čuvene generacije „Benfikovića“ vođene Nemanjom Matićem.

Posle duže vremena nekadašnji igrač Kortrajka i Metalca iz Gornjeg Milanovca ponovo je zaigrao na tlu Portugalije, ali kao fudbaler Genta, na gostovanju Bragi u Ligi Evrope. Domaći mediji iskoristili su priliku da zajedno s Mitrovićem prelistaju udžbenike i prisete se perioda kada je srpski reprezentativac nosio dres lisabonskih Orlova. Mada je na Lužu proveo tek prvi deo sezone 2013/14, Mitrović je koristio samo najlepše reči za bivši klub.

„Volim Portugaliju. Uvek se rado sećam vremena koje sam proveo ovde i jako sam ponosan. Lepo je vratiti se nazad. U Benfiki nije sve trajalo tako dugo, ali bilo je to izuzetno iskustvo za mene. Da nisam bio u Benfiki verovatno ne bih otišao u Španiju i Nemačku. Benfika je veliki klub i veliko ime u evropskom fudbalu“, smatra Mitrović.

Na konkretno pitanje da li bi voleo da se vrati u Portugaliju i ponovo zaigra u Primeiri, 26-godišnji štoper imao je spreman odgovor:

„Iskreno, trenutno više razmišljam o Engleskoj nego o Portugaliji“, kaže reprezentativac Srbije za Zero Zero.

Kada se govori u Mitrovićevom (ne)uspehu u Benfiki, stvari su bile prilično jasne – štoperski tandem činili su Luizao i Ezekijel Garaj, dok je neprikosnovena zamena bioŽardel.

„U to vreme Luizao i Garaj bili su možda i najbolji tandem u Evropi. Bilo je jako teško dobiti šansu pored takvih igrača, ali kada pogledam iza sebe upravo mi je iskustvo stečeno u Benfiki pomoglo da danas igram na ovom nivou“, hvali Mitrović, a onda nastavlja:

„Žorž Žezus je fantastičan trener. Iako mi nije dao mnogo šansi da igram, mnogo sam naučio od njega. Taktički sam dobio nekoliko odličnih lekcija“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar