Педофили, пажња - снима се!

Клубови учесници Премијер лиге дужни су да запошљавају и обучавају људе чији ће задатак бити да препознају потенцијална сексуална узнемиравања на трибинама.

Фудбал 18.09.2016 | 14:00
Педофили, пажња - снима се!
Након што су се изборили са хулиганизмом, улетањима на терен, тучама и убацивањем бакљи, као и сузбили расизам у највећој мери, Енглези се окрећу борби са – педофилима!

"Даилy Маил" пише да су клубови Премијер лиге, предвођени Манчестер јунајтедом, почели да запошљавају значајан број људи, тј. редара, чији је посао да посматрају трибине не би ли запазили несвакидашња понашања појединаца.

Конкретно, појединаца који користе гужву и утакмице како би остварили своје настране пориве.

"Сваки члан елитне дивизије дужан је да запосли званичног спасиоца али и тренира редаре да примете сумњива понашања појединаца према деци или рањивим старији особама", пише "Даилy Маил" и додаје да је Јунајтед отишао најдаље за сада, јер су већ одређена стратешка места на трибинама за званична лица која ће вршити мониторинг.

На "Олд Трафорду" увелико постоји нешто што се зове тренинг препознавања проблема различитих рањивих група на утакмицама, рачунајући и децу која би могла да буду предмет сексуалне експлоатације и узнемиравања.

Јунајтед такође развија програм који би требало да препознаје случајеве менталних слабости, али и зависности од наркотика.

Другим речима, тренд детаљног снимања трибина у потрази за потенцијалним хулиганима, али и терористима, еволуирао је у систем који ће анализирати понашање готово сваке особе присутне на стадиону, а иза којег стоји озбиљан тим људи и скупа техничка подршка.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар