Pedofili, pažnja - snima se!

Klubovi učesnici Premijer lige dužni su da zapošljavaju i obučavaju ljude čiji će zadatak biti da prepoznaju potencijalna seksualna uznemiravanja na tribinama.

Fudbal 18.09.2016 | 14:00
Pedofili, pažnja - snima se!
Nakon što su se izborili sa huliganizmom, uletanjima na teren, tučama i ubacivanjem baklji, kao i suzbili rasizam u najvećoj meri, Englezi se okreću borbi sa – pedofilima!

"Daily Mail" piše da su klubovi Premijer lige, predvođeni Mančester junajtedom, počeli da zapošljavaju značajan broj ljudi, tj. redara, čiji je posao da posmatraju tribine ne bi li zapazili nesvakidašnja ponašanja pojedinaca.

Konkretno, pojedinaca koji koriste gužvu i utakmice kako bi ostvarili svoje nastrane porive.

"Svaki član elitne divizije dužan je da zaposli zvaničnog spasioca ali i trenira redare da primete sumnjiva ponašanja pojedinaca prema deci ili ranjivim stariji osobama", piše "Daily Mail" i dodaje da je Junajted otišao najdalje za sada, jer su već određena strateška mesta na tribinama za zvanična lica koja će vršiti monitoring.

Na "Old Trafordu" uveliko postoji nešto što se zove trening prepoznavanja problema različitih ranjivih grupa na utakmicama, računajući i decu koja bi mogla da budu predmet seksualne eksploatacije i uznemiravanja.

Junajted takođe razvija program koji bi trebalo da prepoznaje slučajeve mentalnih slabosti, ali i zavisnosti od narkotika.

Drugim rečima, trend detaljnog snimanja tribina u potrazi za potencijalnim huliganima, ali i teroristima, evoluirao je u sistem koji će analizirati ponašanje gotovo svake osobe prisutne na stadionu, a iza kojeg stoji ozbiljan tim ljudi i skupa tehnička podrška.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar