Ђурић сумња у искрене намјере Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић изјавио је синоћ да не верује у искрене намере Приштине када је у питању провођење Бриселског споразума.

Србија 17.09.2016 | 10:40
Ђурић сумња у искрене намјере Приштине
Ðурић је у интервјуу ТВ "Мост" из Звечана рекао да ће за њега једини прави доказ да је Приштина приступила испуњењу обавеза из Бриселског споразума бити оног тренутка када Управљачком тиму за формирање Заједнице српских општина (ЗСО) буде омогућена израда Статута.

"Не верујем у искреност намере Приштине да споразуме спроведе и уверен сам у то да је неопходно да међународна заједница, ако заиста жели стабилност региона и ако је то интерес, треба да омогући да Срби имају оно што је споразумом договорено - ЗСО", рекао је он.

Ðурић је рекао да ће у ЗСО Срби одлучивати не о албанским питањима, него о сопственим, како би сами управљали својим институцијама, пословима, да имају своје образовање, здравство и све што је потребно да живе у покрајини без мешања других на неправедан и штетан начин.

"Једини прави доказ да су они заиста приступили свом испуњењу обавеза из Бриселског споразума за мене биће момент када Управљачком тиму за формирање ЗСО буде омогћено да несметано изради Статут ЗСО и да онда га заједнички потврдимо у Бриселу", нагласио је Ðурић.

Статут не може једностарно да ради ни Приштина ни Београд, додао је он истакавши да тај документ треба да уради Управљачки тим који је сачињен од српских представника и заједнички треба да буде потврден у Бриселу од стране Београда, Приштине и ЕУ.

"Мене то подсећа на то да ће бити, да уз све те прице о независности, ипак о неким важним питањима о нашој јужној покрајини одлуке морамо да доносимо заједнички", нагласио је директор Канцеларије за КиМ.

Према његовим речима, Приштина је позната по томе што воли да своју позицију и саму себе представи у много бољем светлу у односу на стварност, због тога су и узели српске представнике у покрајинску владу, а не зато што саиста желе да помогну да Срби одлучују о нечему или решавају сами своје проблем.

Ðурић је уверен у то и да је то показало и време.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

правда

19.09.2016 01:18

ви цетебити искрени онда када дате другима исто оно сто зелите себи,а до тад ниста од тога.

ОДГОВОРИТЕ