Максимовић члан Српске краљевске академије

Доктор Златко Максимовић синоћ је у Београду примљен у Српску краљевску академију научника и уметника у чијем је чланству 127 доктора наука.

Република Српска 17.09.2016 | 07:27
Максимовић члан Српске краљевске академије
Образлажући разлоге због којих је Златка Максимовића кандидовао за престижну титулу академика, његов ментор Бранислав Талић рекао је да је најбоља препорука била Максимовићева бриљантна биографија, али и чињеница да он није само љекар, већ и велики хуманиста.

Он је истакао да му је посебно драго што ће се Максимовић придружити за сада малом броју академика из Републике Српске.

"Пријем Златка Максимовића доказ је да наш народ са оне стране Дрине припада, не само етнички, већ духовно и културно, јединственом српском бићу", поручио је Талић.



Максимовић је истакао да је посебно везан за Београд, гдје је завршио медицину 1995. године и гдје је одбранио докторску дисертацију 2011. године, те да му, стога, представља велику част што је баш у овом граду примљен у Српску краљевску академију научника и уметника.

„Живот је испуњен успонима и падовима, али истрајношћу и вриједним радом циљеве које поставимо пред себе можемо досегнути. Када људи препознају ваш допринос и успјехе, и исте награде, сигурни сте да сте на добром путу, да радите исправне ствари и то вам даје подстрек да радите још више и још снажније. Огромна је част постати дио српске академске заједнице, зато се захваљујем члановима Српске краљевске академије научника и умјетника на пријему у ову престижну установу", истакао је Максимовић.



Када је ријеч о предстојећим изборима у Републици Српској на које излази као кандидат Коалиције "Бијељина побјеђују" за градоначелника, Максимовић каже да се кандидовао да би побиједио.

"Нисам научио да губим. За све до сада за шта сам био кандидован нисам губио. Сигуран сам у побједу у Бијељини", поручио је Максимовић.



БН телевизија