Maksimović član Srpske kraljevske akademije

Doktor Zlatko Maksimović sinoć je u Beogradu primljen u Srpsku kraljevsku akademiju naučnika i umetnika u čijem je članstvu 127 doktora nauka.

Republika Srpska 17.09.2016 | 07:27
Maksimović član Srpske kraljevske akademije
Obrazlažući razloge zbog kojih je Zlatka Maksimovića kandidovao za prestižnu titulu akademika, njegov mentor Branislav Talić rekao je da je najbolja preporuka bila Maksimovićeva briljantna biografija, ali i činjenica da on nije samo ljekar, već i veliki humanista.

On je istakao da mu je posebno drago što će se Maksimović pridružiti za sada malom broju akademika iz Republike Srpske.

"Prijem Zlatka Maksimovića dokaz je da naš narod sa one strane Drine pripada, ne samo etnički, već duhovno i kulturno, jedinstvenom srpskom biću", poručio je Talić.Maksimović je istakao da je posebno vezan za Beograd, gdje je završio medicinu 1995. godine i gdje je odbranio doktorsku disertaciju 2011. godine, te da mu, stoga, predstavlja veliku čast što je baš u ovom gradu primljen u Srpsku kraljevsku akademiju naučnika i umetnika.

„Život je ispunjen usponima i padovima, ali istrajnošću i vrijednim radom ciljeve koje postavimo pred sebe možemo dosegnuti. Kada ljudi prepoznaju vaš doprinos i uspjehe, i iste nagrade, sigurni ste da ste na dobrom putu, da radite ispravne stvari i to vam daje podstrek da radite još više i još snažnije. Ogromna je čast postati dio srpske akademske zajednice, zato se zahvaljujem članovima Srpske kraljevske akademije naučnika i umjetnika na prijemu u ovu prestižnu ustanovu", istakao je Maksimović.Kada je riječ o predstojećim izborima u Republici Srpskoj na koje izlazi kao kandidat Koalicije "Bijeljina pobjeđuju" za gradonačelnika, Maksimović kaže da se kandidovao da bi pobijedio.

"Nisam naučio da gubim. Za sve do sada za šta sam bio kandidovan nisam gubio. Siguran sam u pobjedu u Bijeljini", poručio je Maksimović.BN televizija