Анализа - Звездин тим за 152. Дерби: Четири дебитанта и неколико изненађења...?!

Жртвовани Фибел и Моуче! Познат састав српског шампиона за суботњи окршај у Хумској

Фудбал 17.09.2016 | 11:00
Анализа - Звездин тим за 152. Дерби: Четири дебитанта и неколико изненађења...?!
Црвена звезда у Хумску долази са неколико изненађења у стартној постави. На њих су у значајној мери утицала правила о дозвољеном броју странаца на мечевима у Суперлиги, па је стога стручни штаб српског шампиона одлучио да у овом мечу "жртвује" Томаса Фибела и Пабла Моучеа, који се неће наћи у протоколу за 152. вечити дерби.

Окршај у Хумској у суботу од 18 часова неће представљати ни ватрено крштење за младог чувара мреже црвено-белих Филипа Манојловића, који ће се наћи на клупи за резревне играче, а у међу стативама ће бити искусни Немања Супић, један од укупно четири дебитанта Црвене звезде у стартној постави за овај меч.

За разлику од великог броја утакмица с почетка сезоне, на позицији десног бека уместоМилоша Цветковића заиграће Марко Петковић, док ће тандем штопера чинити Дамијен Ле Талек и капитен Александар Луковић. Леви бок је резервисан за Луковићевог заменикаМихаила Ристића.

Марко Полетановић и Мичел Доналд су већ постали део испробаног тандема на средини терена, а офанзивније испред њих играће Гелор Канга. Ова тројка ће водити кључну битку у маневру са везистима Партизана.

Славољуб Срнић је у прошлогодишњим вечитим дербијима био једна од најважнијих карика у игри Црвене звезде, па је и овога пута његово место у тиму загарантовано, а прилику да осети драж вечитог дербија добиће и Џон Хаиро Руиз.

Усамљен у шпицу напада клуба из Љутице Богдана у 152. окршају највећих ривала српског фудбала биће Уго Вијеира, који је протеклих дана кубурио са повредом зглоба, али ће ипак стиснути зубе и истрчати на стадион Партизана.

На клупи за резервне играче наћи ће се распуцани Петар Орландић, који ће уједно и попунити место шестог странца у тиму, а поред њега ту ће још бити Манојловић, Плавшић, Цветковић,Анђелковић и Андрија Луковић.

Звездин тим у 152. вечитом дербију требало би да изгледа овако: Супић - Петковић, Ле Талек, Луковић, Ристић - Полетановић, Доналд, Канга, Руиз, Срнић - Вијеира.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар