Analiza - Zvezdin tim za 152. Derbi: Četiri debitanta i nekoliko iznenađenja...?!

Žrtvovani Fibel i Mouče! Poznat sastav srpskog šampiona za subotnji okršaj u Humskoj

Fudbal 17.09.2016 | 11:00
Analiza - Zvezdin tim za 152. Derbi: Četiri debitanta i nekoliko iznenađenja...?!
Crvena zvezda u Humsku dolazi sa nekoliko iznenađenja u startnoj postavi. Na njih su u značajnoj meri uticala pravila o dozvoljenom broju stranaca na mečevima u Superligi, pa je stoga stručni štab srpskog šampiona odlučio da u ovom meču "žrtvuje" Tomasa Fibela i Pabla Moučea, koji se neće naći u protokolu za 152. večiti derbi.

Okršaj u Humskoj u subotu od 18 časova neće predstavljati ni vatreno krštenje za mladog čuvara mreže crveno-belih Filipa Manojlovića, koji će se naći na klupi za rezrevne igrače, a u među stativama će biti iskusni Nemanja Supić, jedan od ukupno četiri debitanta Crvene zvezde u startnoj postavi za ovaj meč.

Za razliku od velikog broja utakmica s početka sezone, na poziciji desnog beka umestoMiloša Cvetkovića zaigraće Marko Petković, dok će tandem štopera činiti Damijen Le Talek i kapiten Aleksandar Luković. Levi bok je rezervisan za Lukovićevog zamenikaMihaila Ristića.

Marko Poletanović i Mičel Donald su već postali deo isprobanog tandema na sredini terena, a ofanzivnije ispred njih igraće Gelor Kanga. Ova trojka će voditi ključnu bitku u manevru sa vezistima Partizana.

Slavoljub Srnić je u prošlogodišnjim večitim derbijima bio jedna od najvažnijih karika u igri Crvene zvezde, pa je i ovoga puta njegovo mesto u timu zagarantovano, a priliku da oseti draž večitog derbija dobiće i Džon Hairo Ruiz.

Usamljen u špicu napada kluba iz Ljutice Bogdana u 152. okršaju najvećih rivala srpskog fudbala biće Ugo Vijeira, koji je proteklih dana kuburio sa povredom zgloba, ali će ipak stisnuti zube i istrčati na stadion Partizana.

Na klupi za rezervne igrače naći će se raspucani Petar Orlandić, koji će ujedno i popuniti mesto šestog stranca u timu, a pored njega tu će još biti Manojlović, Plavšić, Cvetković,Anđelković i Andrija Luković.

Zvezdin tim u 152. večitom derbiju trebalo bi da izgleda ovako: Supić - Petković, Le Talek, Luković, Ristić - Poletanović, Donald, Kanga, Ruiz, Srnić - Vijeira.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar