Анализа - Партизанов тим за 152. Дерби: Два задња везна, два нападача и нови капитен...?!

Марко Николић са чак петорицом дебитаната!

Фудбал 17.09.2016 | 09:30
Анализа - Партизанов тим за 152. Дерби: Два задња везна, два нападача и нови капитен...?!
Било би добро да их нападнемо од првог минута.

Било би добро да почнемо мало опрезније, да се одбранимо, па кренемо напред.

Та два, наизглед, неспојива навијачка захтева Марко Николић је претворио у стварност, направивши тим за 152. вечити дерби који, уверавају из „Земунела“, има - како то тренери воле да кажу - равнотежу. Шеф струке црно-белих одучио је да највећу утакмицу овдашњег фудбала почне у складу са традицијом клуба, са два нападача, али како је истовремено довољно опрезан и цени квалитете ривала жели да се „обезбеди“ са два задња везна.

Отуда једна, можда и логична промена у односу на досад уобичајних 11 подНиколићевим вођством. Марко Јевтовић, који је у Чачку пре пет дана одиграо прве минута ове сезоне, биће стартер са задатком прве свега да помогне Евертону Луизу у задацима на средини терена који се тичу опструкције игре Црвене звезде. Поготово што у стручном штабу клуба из Хумске 1 високо вреднују Дамјана Ле Талека, Мичела Доналда и Гелора Кангу, а кад се тако ствари поставе делује логично да стрелац изједначујућег гола у претходном дербију има и на предстојећем неког уз себе да се рве са везним редом противника.

Појављивање Јевтовића у првом тиму и повратак Евертона после казне требало би да значе да је место стартера изгубио Саша Марјановић, па ће у маневру Партизана да дејствујуНемања Михајловић - с тим што ће се с левог као и против Борца - пребацити на десни бок, док ће Леонардо да Силва Соза играти између левог крила и централног везисте.

Црно-бели неће ништа мењати у одбрани која већ пет кола функционише без Седрика Гогуе, али ни у нападу, где Гробари од Уроша Ђурђевића и Валерија Божинова очекују да утичу на смањење бодовног заостатка у односу на Црвену звезду.

У пројектованом саставу у суботу вече ће се наћи чак  петорица дерби дебитаната (голман Филип Кљајић, штопер Никола Миленковић, леви бек Немања Милетић, офанзивциЛеонардо и Ђурђевић), уз напомену да ће, у одсуству Саше Илића (опет планиран да буде замена) први пут у каријери капитен против Црвене звезде бити Мирослав Вулићевић, у свом четвртом вечитом дербију.

Партизанов тим у 152. вечитом дербију требало би да изгледа овако: Кљајић - Вулићевић, Балажиц, Миленковић, Милетић - Евертон - Михајловић, Јевтовић, Леонардо - Божинов, Ђурђевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар