Analiza - Partizanov tim za 152. Derbi: Dva zadnja vezna, dva napadača i novi kapiten...?!

Marko Nikolić sa čak petoricom debitanata!

Fudbal 17.09.2016 | 09:30
Analiza - Partizanov tim za 152. Derbi: Dva zadnja vezna, dva napadača i novi kapiten...?!
Bilo bi dobro da ih napadnemo od prvog minuta.

Bilo bi dobro da počnemo malo opreznije, da se odbranimo, pa krenemo napred.

Ta dva, naizgled, nespojiva navijačka zahteva Marko Nikolić je pretvorio u stvarnost, napravivši tim za 152. večiti derbi koji, uveravaju iz „Zemunela“, ima - kako to treneri vole da kažu - ravnotežu. Šef struke crno-belih odučio je da najveću utakmicu ovdašnjeg fudbala počne u skladu sa tradicijom kluba, sa dva napadača, ali kako je istovremeno dovoljno oprezan i ceni kvalitete rivala želi da se „obezbedi“ sa dva zadnja vezna.

Otuda jedna, možda i logična promena u odnosu na dosad uobičajnih 11 podNikolićevim vođstvom. Marko Jevtović, koji je u Čačku pre pet dana odigrao prve minuta ove sezone, biće starter sa zadatkom prve svega da pomogne Evertonu Luizu u zadacima na sredini terena koji se tiču opstrukcije igre Crvene zvezde. Pogotovo što u stručnom štabu kluba iz Humske 1 visoko vrednuju Damjana Le Taleka, Mičela Donalda i Gelora Kangu, a kad se tako stvari postave deluje logično da strelac izjednačujućeg gola u prethodnom derbiju ima i na predstojećem nekog uz sebe da se rve sa veznim redom protivnika.

Pojavljivanje Jevtovića u prvom timu i povratak Evertona posle kazne trebalo bi da znače da je mesto startera izgubio Saša Marjanović, pa će u manevru Partizana da dejstvujuNemanja Mihajlović - s tim što će se s levog kao i protiv Borca - prebaciti na desni bok, dok će Leonardo da Silva Soza igrati između levog krila i centralnog veziste.

Crno-beli neće ništa menjati u odbrani koja već pet kola funkcioniše bez Sedrika Gogue, ali ni u napadu, gde Grobari od Uroša Đurđevića i Valerija Božinova očekuju da utiču na smanjenje bodovnog zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu.

U projektovanom sastavu u subotu veče će se naći čak  petorica derbi debitanata (golman Filip Kljajić, štoper Nikola Milenković, levi bek Nemanja Miletić, ofanzivciLeonardo i Đurđević), uz napomenu da će, u odsustvu Saše Ilića (opet planiran da bude zamena) prvi put u karijeri kapiten protiv Crvene zvezde biti Miroslav Vulićević, u svom četvrtom večitom derbiju.

Partizanov tim u 152. večitom derbiju trebalo bi da izgleda ovako: Kljajić - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Everton - Mihajlović, Jevtović, Leonardo - Božinov, Đurđević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar