ШПА - Лудница на Бениту Виљамарину: Четири гола, два црвена, промашен пенал...!

Адан бранио као у трансу, Алегрија вратио Бетис са дна! Штета је што је меч са Гранадом завршен „само“ 2:2!

Фудбал 17.09.2016 | 08:00
ШПА - Лудница на Бениту Виљамарину: Четири гола, два црвена, промашен пенал...!
Пари Сен Жермен је овог петка увече растурио Каен у парампарчад, у готово исто време Ливерпул је бриљантним хицем Џордана Хендерсона торпедовао Челси, а они фудбалски фанатици који су се ипак одлучили за дуел Бетиса и Гранаде имали су прилику да виде незабораван дуел на стадиону Бенито Виљамарин! 

Четири гола, два црвена картона, промашен пенал, рођење новог хероја тима из Севиље и бравуре голмана Адана који је бранио као у трансу! Мали дерби Андалузије завршен је без победника, а како је деловало врло лако коначни резултат могао је да буде и 7:7! На крају, све се ипак завршило са 2:2. 

И све је почело помало неочекиваним дуплим ударцем Гранаде у временском распону од 20 минута. Мрежу домаћина начео је Меди Карсела Гонзалез у 13. минуту, када је искористио асистенцију каснијег стрелца Буена и спровео лопту на право место. Нису се на томе зауставили налети гостију, јер је већ у 33. минуту на семафору стајало – 0:2. Овог пута стрелац је био баш Буено и то поготком с ивице казненог простора, након ударца који је изненадио немоћног Адана.

Само три минута касније Бенито Виљамарин имао је разлог за наду и славље. Добру акцију изградио је Рубен Кастро по левој страни терена, послао употребљиву лопту у казнени простор, а на правом месту нашао се донедавни члан резервног састава Бетиса, Алекс Алегрија, за свој први гол у првом тиму севиљског састава.

Ређале су се прилике на обе стране, али мреже су мировале. И тако је било све до 61. минута, када је Алегрија искористио још једну добру асистенцију саиграча и постао прави херој Бетиса! Акцији за гол претходовао је црвени картон Рубена Веза, који је практично у два минута необјашњиво зарадио два жута картона и тако саиграче оставио на цедилу.

Ту ипак није било краја узбуђењу! Мада је Бетис вршио страховит притисак, у 79. минуту голман Адан скривио је можда и мало сумњив једанаестерац, али је онда у једној акцији успео да се искупи за грешку. Прво је одбранио Понсеов шут са креча, а онда и одбитак само тренутак касније, да би онда његови саиграчи са гол линије извукли трећи хитац у истом нападу!

Али, ни то није било довољно да се комплетира изузетно узбудљив меч пред више од 36.000 гледалаца. Након Веза дупли жути картон добио је и Данијел Хименез у редовима домаћих и то због неспортског понашања и након само неколико секунди размака?!

Утакмица је закључена са три промашена зицера у последњим тренуцима! Два пута непрецизан је био легендарни стрелац Бетиса Рубен Кастро, да би на другој страни Понсепоново био непрецизан и тиме ставио тачку на више него узбудљив меч у Севиљи!

ПРИМЕРА – 4. КОЛО

Петак:

Бетис – Гранада 2:2 (2:2)
/Алегрија 36, 61 – Карсела Гонзалез 13, Буено 33/

Субота:

13.00 Леганес – Барселона
16.15 Атлетико Мадрид – Спортинг Хихон
18.30 Еибар – Севиља
20.45 Лас Палмас – Малага

Недеља:

12.00 Осасуна – Селта
16.15 Атлетик Билбао – Валенсија
18.30 Виљареал – Сосиједад
20.45 Еспањол – Реал Мадрид

Понедељак:

20.45 Алавес – Депортиво Ла Коруња

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар