ŠPA - Ludnica na Benitu Viljamarinu: Četiri gola, dva crvena, promašen penal...!

Adan branio kao u transu, Alegrija vratio Betis sa dna! Šteta je što je meč sa Granadom završen „samo“ 2:2!

Fudbal 17.09.2016 | 08:00
ŠPA - Ludnica na Benitu Viljamarinu: Četiri gola, dva crvena, promašen penal...!
Pari Sen Žermen je ovog petka uveče rasturio Kaen u paramparčad, u gotovo isto vreme Liverpul je briljantnim hicem Džordana Hendersona torpedovao Čelsi, a oni fudbalski fanatici koji su se ipak odlučili za duel Betisa i Granade imali su priliku da vide nezaboravan duel na stadionu Benito Viljamarin! 

Četiri gola, dva crvena kartona, promašen penal, rođenje novog heroja tima iz Sevilje i bravure golmana Adana koji je branio kao u transu! Mali derbi Andaluzije završen je bez pobednika, a kako je delovalo vrlo lako konačni rezultat mogao je da bude i 7:7! Na kraju, sve se ipak završilo sa 2:2. 

I sve je počelo pomalo neočekivanim duplim udarcem Granade u vremenskom rasponu od 20 minuta. Mrežu domaćina načeo je Medi Karsela Gonzalez u 13. minutu, kada je iskoristio asistenciju kasnijeg strelca Buena i sproveo loptu na pravo mesto. Nisu se na tome zaustavili naleti gostiju, jer je već u 33. minutu na semaforu stajalo – 0:2. Ovog puta strelac je bio baš Bueno i to pogotkom s ivice kaznenog prostora, nakon udarca koji je iznenadio nemoćnog Adana.

Samo tri minuta kasnije Benito Viljamarin imao je razlog za nadu i slavlje. Dobru akciju izgradio je Ruben Kastro po levoj strani terena, poslao upotrebljivu loptu u kazneni prostor, a na pravom mestu našao se donedavni član rezervnog sastava Betisa, Aleks Alegrija, za svoj prvi gol u prvom timu seviljskog sastava.

Ređale su se prilike na obe strane, ali mreže su mirovale. I tako je bilo sve do 61. minuta, kada je Alegrija iskoristio još jednu dobru asistenciju saigrača i postao pravi heroj Betisa! Akciji za gol prethodovao je crveni karton Rubena Veza, koji je praktično u dva minuta neobjašnjivo zaradio dva žuta kartona i tako saigrače ostavio na cedilu.

Tu ipak nije bilo kraja uzbuđenju! Mada je Betis vršio strahovit pritisak, u 79. minutu golman Adan skrivio je možda i malo sumnjiv jedanaesterac, ali je onda u jednoj akciji uspeo da se iskupi za grešku. Prvo je odbranio Ponseov šut sa kreča, a onda i odbitak samo trenutak kasnije, da bi onda njegovi saigrači sa gol linije izvukli treći hitac u istom napadu!

Ali, ni to nije bilo dovoljno da se kompletira izuzetno uzbudljiv meč pred više od 36.000 gledalaca. Nakon Veza dupli žuti karton dobio je i Danijel Himenez u redovima domaćih i to zbog nesportskog ponašanja i nakon samo nekoliko sekundi razmaka?!

Utakmica je zaključena sa tri promašena zicera u poslednjim trenucima! Dva puta neprecizan je bio legendarni strelac Betisa Ruben Kastro, da bi na drugoj strani Ponseponovo bio neprecizan i time stavio tačku na više nego uzbudljiv meč u Sevilji!

PRIMERA – 4. KOLO

Petak:

Betis – Granada 2:2 (2:2)
/Alegrija 36, 61 – Karsela Gonzalez 13, Bueno 33/

Subota:

13.00 Leganes – Barselona
16.15 Atletiko Madrid – Sporting Hihon
18.30 Eibar – Sevilja
20.45 Las Palmas – Malaga

Nedelja:

12.00 Osasuna – Selta
16.15 Atletik Bilbao – Valensija
18.30 Viljareal – Sosijedad
20.45 Espanjol – Real Madrid

Ponedeljak:

20.45 Alaves – Deportivo La Korunja

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar