ДК: Глазгов у шоку - Аргентина на корак до финала!

Селекција Аргентине дошла је на корак до пласмана у финале Дејвис Купа, пошто је Гвидо Пеља у четири сета победио Кајла Едмунда – 3:1 (6:7, 6:4, 6:3, 6:2).

Тенис 17.09.2016 | 08:45
ДК: Глазгов у шоку - Аргентина на корак до финала!
Претходно је публику у Глазгову шокирао пораз Ендија Марија од Хуана Мартина дел Потра, пошто је 'Див из Тандила' поразио другог играча света после велике борбе од пет часова – 6:4, 5:7, 6:7, 6:3, 6:4.

Меч одигран на тврдој подлози трајао је чак пет сати и 10 минута.

Аргентинац, који је тренутно 64. на АТП листи, што никако не одговара његовом стварном квалитету, шест пута је одузео сервис другом тенисеру света.

Дел Потро и Мареј претходно су се састали у финалу олимпијског турнира у Рио де Жанеиру, где је Британац славио резултатом 3:1 и одбранио златну медаљу.

"Уживао сам у мечу. Публика је била сјајна, хвала јој што је поштовала обојицу играча. Ово је веома важно за мене и за мој тим, јер желимо да се пласирамо у финале. Енди је опасан играч, борац и велики шампион. У завршници сам одиграо неколико добрих форхенда и добро сам сервирао, што је пресудило", рекао је Дел Потро.

Велика Британија сада мора да слави у дублу, који отвара други дан такмичења у суботу, како би сачувала круну, док 'Гаучоси' имају прилику да, у случају пораза у конкуренцији парова, заврше посао у преостала два сингла.

Едмунд је боље почео ношен подршком са трибина, решивши тај-брејк првог сета у своју корист, пошто је претходно испустио брејк, али је од краја другог дела игре био у потпуно подређеном положају.

Пеља је заиграо сјајно, одузео је ривалу сервис у кључном тренутку за изједначење, да би онда са по два брејка у наредна два сета потврдио апсолутно заслужен тријумф.

Бољи из овог окршаја за 'салатару' ће се борити са победиком дуела између Хрватске и Француске, а после првог дана игре у Задру резултат је изједначен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар