DK: Glazgov u šoku - Argentina na korak do finala!

Selekcija Argentine došla je na korak do plasmana u finale Dejvis Kupa, pošto je Gvido Pelja u četiri seta pobedio Kajla Edmunda – 3:1 (6:7, 6:4, 6:3, 6:2).

Tenis 17.09.2016 | 08:45
DK: Glazgov u šoku - Argentina na korak do finala!
Prethodno je publiku u Glazgovu šokirao poraz Endija Marija od Huana Martina del Potra, pošto je 'Div iz Tandila' porazio drugog igrača sveta posle velike borbe od pet časova – 6:4, 5:7, 6:7, 6:3, 6:4.

Meč odigran na tvrdoj podlozi trajao je čak pet sati i 10 minuta.

Argentinac, koji je trenutno 64. na ATP listi, što nikako ne odgovara njegovom stvarnom kvalitetu, šest puta je oduzeo servis drugom teniseru sveta.

Del Potro i Marej prethodno su se sastali u finalu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru, gde je Britanac slavio rezultatom 3:1 i odbranio zlatnu medalju.

"Uživao sam u meču. Publika je bila sjajna, hvala joj što je poštovala obojicu igrača. Ovo je veoma važno za mene i za moj tim, jer želimo da se plasiramo u finale. Endi je opasan igrač, borac i veliki šampion. U završnici sam odigrao nekoliko dobrih forhenda i dobro sam servirao, što je presudilo", rekao je Del Potro.

Velika Britanija sada mora da slavi u dublu, koji otvara drugi dan takmičenja u subotu, kako bi sačuvala krunu, dok 'Gaučosi' imaju priliku da, u slučaju poraza u konkurenciji parova, završe posao u preostala dva singla.

Edmund je bolje počeo nošen podrškom sa tribina, rešivši taj-brejk prvog seta u svoju korist, pošto je prethodno ispustio brejk, ali je od kraja drugog dela igre bio u potpuno podređenom položaju.

Pelja je zaigrao sjajno, oduzeo je rivalu servis u ključnom trenutku za izjednačenje, da bi onda sa po dva brejka u naredna dva seta potvrdio apsolutno zaslužen trijumf.

Bolji iz ovog okršaja za 'salataru' će se boriti sa pobedikom duela između Hrvatske i Francuske, a posle prvog dana igre u Zadru rezultat je izjednačen.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar