ПЛ: Ливерпул ''тукао'' Челси усред Лондона!

Трофеји, пазите се Клопових Редса! Стамфорд ће дуго памтити Хендерсонов пројектил, Матићева мајсторска асистенција врхунац бледог Челсија! Плавци нокаутирани на свом терену, Ливерпул је озбиљан кандидат за освајање трофеја у овој сезони - 1:2!

Фудбал 16.09.2016 | 23:15
ПЛ: Ливерпул ''тукао'' Челси усред Лондона!
Многи су били скептични, поново се причало о преслабом Ливерпулу, недостојном борбе за шампионску титулу, али је једна велика победа променила све. Редси су савладали Челси на његовом Стамфорд Брџу и свима показали да имају игру, али и тим, достојан борбе за највећим конкурентима за висок пласман - 1:2 (0:2). Утакмица ће се заувек памтити по поготку Џордана Хендерсона, сигурно најлепшем у досадашњем току сезоне.

А почело је као из снова за гостујући тим. Одбрана Челсија је направила кардиналан пропуст у 17. минуту и оставила чак тројицу играча Ливерпула потпуно саме на другој стативи. Кутињо је погодио Дејана Ловрена, а овај главом затресао мрежу немоћног Куртое.

Ту почетну дезорјентисаност домаћина брутално је казнио Џордан Хендерсон у 36. минуту. Он је перфектним ударцем са око 25 метара удаљености погодио неодбрањив део домаћег гола и ставио окове око врата и ногу Контеовог састава, коме је било потребно много времена да дође до равнотеже на терену.

Она је успостављена тек након 15 минута игре у наставку меча. Акцију, коју је на феноменалан начин креирао Немања Матић, у погодак је претворио Дијего Коста. Српски везиста се сјајно убацио са левог бока, а онда "боцнуо" лопту преко Лалане и тамо је на правом месту био темпераментни голгетер Плаваца.

Тај тренутак у огромној мери је променио ток меча, али је Ливерпул успео да спречи озбиљне налете противника. Контеова последња нада било је увођење Фабрегаса, Мозесаи Педра у 82. минуту, али ни то није дало резултата, па је остало, ипак, заслужених 1:2.

Премијер лига – пето коло:

Челси – Ливерпул 1:2 (0:2)
Коста 62 - Ловрен 17, Хендерсон 36

субота:
16.00 Хал Сити – Арсенал
16.00 Лестер Сити – Бурнли
16.00 Манчестер Сити – Борнмут
16.00 Вест Бромич – Вест Хем
18.30 Евертон – Мидлсборо

недеља:
13.00 Вотфорд – Манчестер Јунајтед
15.15 Кристал Палас – Стоук Сити
15.15 Саутемптон – Свонси Сити
17.30 Тотенхем – Сандерленд

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар