PL: Liverpul ''tukao'' Čelsi usred Londona!

Trofeji, pazite se Klopovih Redsa! Stamford će dugo pamtiti Hendersonov projektil, Matićeva majstorska asistencija vrhunac bledog Čelsija! Plavci nokautirani na svom terenu, Liverpul je ozbiljan kandidat za osvajanje trofeja u ovoj sezoni - 1:2!

Fudbal 16.09.2016 | 23:15
PL: Liverpul ''tukao'' Čelsi usred Londona!
Mnogi su bili skeptični, ponovo se pričalo o preslabom Liverpulu, nedostojnom borbe za šampionsku titulu, ali je jedna velika pobeda promenila sve. Redsi su savladali Čelsi na njegovom Stamford Brdžu i svima pokazali da imaju igru, ali i tim, dostojan borbe za najvećim konkurentima za visok plasman - 1:2 (0:2). Utakmica će se zauvek pamtiti po pogotku Džordana Hendersona, sigurno najlepšem u dosadašnjem toku sezone.

A počelo je kao iz snova za gostujući tim. Odbrana Čelsija je napravila kardinalan propust u 17. minutu i ostavila čak trojicu igrača Liverpula potpuno same na drugoj stativi. Kutinjo je pogodio Dejana Lovrena, a ovaj glavom zatresao mrežu nemoćnog Kurtoe.

Tu početnu dezorjentisanost domaćina brutalno je kaznio Džordan Henderson u 36. minutu. On je perfektnim udarcem sa oko 25 metara udaljenosti pogodio neodbranjiv deo domaćeg gola i stavio okove oko vrata i nogu Konteovog sastava, kome je bilo potrebno mnogo vremena da dođe do ravnoteže na terenu.

Ona je uspostavljena tek nakon 15 minuta igre u nastavku meča. Akciju, koju je na fenomenalan način kreirao Nemanja Matić, u pogodak je pretvorio Dijego Kosta. Srpski vezista se sjajno ubacio sa levog boka, a onda "bocnuo" loptu preko Lalane i tamo je na pravom mestu bio temperamentni golgeter Plavaca.

Taj trenutak u ogromnoj meri je promenio tok meča, ali je Liverpul uspeo da spreči ozbiljne nalete protivnika. Konteova poslednja nada bilo je uvođenje Fabregasa, Mozesai Pedra u 82. minutu, ali ni to nije dalo rezultata, pa je ostalo, ipak, zasluženih 1:2.

Premijer liga – peto kolo:

Čelsi – Liverpul 1:2 (0:2)
Kosta 62 - Lovren 17, Henderson 36

subota:
16.00 Hal Siti – Arsenal
16.00 Lester Siti – Burnli
16.00 Mančester Siti – Bornmut
16.00 Vest Bromič – Vest Hem
18.30 Everton – Midlsboro

nedelja:
13.00 Votford – Mančester Junajted
15.15 Kristal Palas – Stouk Siti
15.15 Sautempton – Svonsi Siti
17.30 Totenhem – Sanderlend

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar