РУС: Спартак је лидер након тријумфа у Оренбургу!

Не помаже ни паненка Благоја Георгијева, Квинси Промес је играчина! Спартаков почетак сезоне из снова! Сјајни Московаљани настављају са одличним играма и резултатима на отварању сезоне.

Фудбал 16.09.2016 | 22:30
РУС: Спартак је лидер након тријумфа у Оренбургу!
Спартаку из Москве баш прија лидерска позиција руске Премијер лиге, па је изгледа решио да баш ужива у њој. Екипи из престонице то је омогућила лагана победа над новајлијом Оренгургом на отварању седмог кола, којом је састав Масима Карере отишао на пет бодова предности у односу на другопласирани ЦСКА - 1:3 (1:1).

Најзаслужнији за славље одличних гостију још једном је био незадрживи Квинси Промес. Који је прво у другом минуту на ефектан начин савладао Димитрија Абакумова, а онда у 66. поново вратио предност свом тиму и повео га ка коначном тријумфу.

Домаћину није помогао ни погодак Благоја Георгијева из пенала у 41. минуту, након што је у казненом простору Спарака срушен Полујахтов. Некадашњи везиста Црвене звезде је популарном паненком матирао Артема Реброва и унео велику дозу ентузијазма у редове свог тима, али и на трибине Газовик стадиона. Међутим, то расположење је трајало само у уводних двадесетак минута наставка.

Промес је тада одлично испратио акцију свог тима и након покушаја Зе Луиса поново матирао Абакумова. Само три минута касније сваку дилему је разрешио суперталентовани грузијски везиста Џано Ананидзе и поставио коначан резултат меча.

Спартак сада има скор од шест победа и једног нерешеног резултата, уз фантастичну гол-разлику 14:2 и 19 освојених бодова, док је Оренбург остао на претпоследњем месту са четири бода из исто толико мечева.

Сјајну прилику да наставе серију победа Московљани имају наредне недеље када на свом терену дочекују Уфу.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 7. КОЛО:

Оренбург - Спартак Москва 1:3 (1:1)
/Георгијев 41пен - Промес 2, 66, Ананидзе 69/

Субота:
13.00 Том - Арсенал Тула
15.30 Урал – Анжи
18.00 Терек – Амкар
18.00 Локомотива – Уфа

Недеља:
16.15 Крила Совјетов - ЦСКА Москва
19.00 Краснодар – Ростов

Понедељак:
18.30 Зенит - Рубин

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар