RUS: Spartak je lider nakon trijumfa u Orenburgu!

Ne pomaže ni panenka Blagoja Georgijeva, Kvinsi Promes je igračina! Spartakov početak sezone iz snova! Sjajni Moskovaljani nastavljaju sa odličnim igrama i rezultatima na otvaranju sezone.

Fudbal 16.09.2016 | 22:30
RUS: Spartak je lider nakon trijumfa u Orenburgu!
Spartaku iz Moskve baš prija liderska pozicija ruske Premijer lige, pa je izgleda rešio da baš uživa u njoj. Ekipi iz prestonice to je omogućila lagana pobeda nad novajlijom Orengurgom na otvaranju sedmog kola, kojom je sastav Masima Karere otišao na pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani CSKA - 1:3 (1:1).

Najzaslužniji za slavlje odličnih gostiju još jednom je bio nezadrživi Kvinsi Promes. Koji je prvo u drugom minutu na efektan način savladao Dimitrija Abakumova, a onda u 66. ponovo vratio prednost svom timu i poveo ga ka konačnom trijumfu.

Domaćinu nije pomogao ni pogodak Blagoja Georgijeva iz penala u 41. minutu, nakon što je u kaznenom prostoru Sparaka srušen Polujahtov. Nekadašnji vezista Crvene zvezde je popularnom panenkom matirao Artema Rebrova i uneo veliku dozu entuzijazma u redove svog tima, ali i na tribine Gazovik stadiona. Međutim, to raspoloženje je trajalo samo u uvodnih dvadesetak minuta nastavka.

Promes je tada odlično ispratio akciju svog tima i nakon pokušaja Ze Luisa ponovo matirao Abakumova. Samo tri minuta kasnije svaku dilemu je razrešio supertalentovani gruzijski vezista Džano Ananidze i postavio konačan rezultat meča.

Spartak sada ima skor od šest pobeda i jednog nerešenog rezultata, uz fantastičnu gol-razliku 14:2 i 19 osvojenih bodova, dok je Orenburg ostao na pretposlednjem mestu sa četiri boda iz isto toliko mečeva.

Sjajnu priliku da nastave seriju pobeda Moskovljani imaju naredne nedelje kada na svom terenu dočekuju Ufu.

PREMIJER LIGA - 7. KOLO:

Orenburg - Spartak Moskva 1:3 (1:1)
/Georgijev 41pen - Promes 2, 66, Ananidze 69/

Subota:
13.00 Tom - Arsenal Tula
15.30 Ural – Anži
18.00 Terek – Amkar
18.00 Lokomotiva – Ufa

Nedelja:
16.15 Krila Sovjetov - CSKA Moskva
19.00 Krasnodar – Rostov

Ponedeljak:
18.30 Zenit - Rubin

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar