ДК: Башић за вођство ''Змајева'' од 2:0 у Литванији!

Босна и Херцеговина је повела са 0:2 против Литваније у мечу посљедњег кола Друге групе Евроафричке зоне Дејвис купа.

Тенис 16.09.2016 | 22:45
ДК: Башић за вођство ''Змајева'' од 2:0 у Литванији!
Након стартне побједе Дамира Џумхура у Виљнусу, други поен тениским "змајевима" осигурао је Мирза Башић побједом над првим рекетом Литваније Лауринасом Григелисом (454).

Било је 3:1 у сетовима 7:6, 7:6, 3:6, 6:3.

У прва два сета одлука је пала тек у тај-брејку, први је Мирза ријешио у своју корист резултатом 7:5, да би у другом напросто одувао Литванца (7:0).

До осмог гема у трећем сету обојица тенисера су наставила да чувају властите сервисе, а онда је Григелис при вођству од 4:3 освојио брејк и трасирао пут ка смањењу резултата на 2:1 у сетовима (6:3).

Ипак, бх.тенисер је у четвртом сету одузео сервис Литванцу и потом га потврдио за вођство од 5:2 које није испустио за други поен БиХ (6:3), којим су "змајеви" стигли на један тријумф од пласмана у Прву групу Евроафричке зоне Дејвис купа.

Већ у суботу ће прилику да то и остваре имати дублови - БиХ ће играти у саставу Башић - Томислав Бркић против литванског пара (Тадас Бабелис и Томас Ваише).

У недјељу ће бити одиграни преостали сингл мечеви - од 12 часова играће Лауринас Григелис (454) - Џумхур, а затим Мугевичиус - Башић.

Ипак, вјерујемо да ће недјељни мечеви представљати пуку формалост након сутрашњих дублова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар