DK: Bašić za vođstvo ''Zmajeva'' od 2:0 u Litvaniji!

Bosna i Hercegovina je povela sa 0:2 protiv Litvanije u meču posljednjeg kola Druge grupe Evroafričke zone Dejvis kupa.

Tenis 16.09.2016 | 22:45
DK: Bašić za vođstvo ''Zmajeva'' od 2:0 u Litvaniji!
Nakon startne pobjede Damira Džumhura u Viljnusu, drugi poen teniskim "zmajevima" osigurao je Mirza Bašić pobjedom nad prvim reketom Litvanije Laurinasom Grigelisom (454).

Bilo je 3:1 u setovima 7:6, 7:6, 3:6, 6:3.

U prva dva seta odluka je pala tek u taj-brejku, prvi je Mirza riješio u svoju korist rezultatom 7:5, da bi u drugom naprosto oduvao Litvanca (7:0).

Do osmog gema u trećem setu obojica tenisera su nastavila da čuvaju vlastite servise, a onda je Grigelis pri vođstvu od 4:3 osvojio brejk i trasirao put ka smanjenju rezultata na 2:1 u setovima (6:3).

Ipak, bh.teniser je u četvrtom setu oduzeo servis Litvancu i potom ga potvrdio za vođstvo od 5:2 koje nije ispustio za drugi poen BiH (6:3), kojim su "zmajevi" stigli na jedan trijumf od plasmana u Prvu grupu Evroafričke zone Dejvis kupa.

Već u subotu će priliku da to i ostvare imati dublovi - BiH će igrati u sastavu Bašić - Tomislav Brkić protiv litvanskog para (Tadas Babelis i Tomas Vaiše).

U nedjelju će biti odigrani preostali singl mečevi - od 12 časova igraće Laurinas Grigelis (454) - Džumhur, a zatim Mugevičius - Bašić.

Ipak, vjerujemo da će nedjeljni mečevi predstavljati puku formalost nakon sutrašnjih dublova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar