ПОИ: Свјетски рекорд Димитријевића, Митићу сребро!

Жељко Димитријевић оборио је светски рекорд и освојио златну медаљу у бацању чуња, док је Милош Митић освојио сребро!

Остали спортови 16.09.2016 | 21:15
ПОИ: Свјетски рекорд Димитријевића, Митићу сребро!
Жељко је одржао обећање и учинио оно што је обећао у недавном разговору за Б92 – бацио је чуњ 29 метара и 96 центиметара, одбранио олимпијско злато и оборио сопствени светски рекорд.

Нешто слабији резултат од њега имао је и сјајни Милош Митић, чију сте животну причу такође могли да прочитате и погледате на странама нашег сајта, коме је рекорд каријере од 26,84 метара донео сребрну медаљу.

На трећем месту завршио је Словак Маријан Куреја са резултатом 26,82 метара, док је четврти био Амит Кумар Кумар из Индије са 26,82.

Димитријевић и Митић су овим невероватним успехом наставили спектакуларно лето српског спорта, пошто наша селекција сада има сигурних девет медаља – што је већ за четири више него на претходној Параолимпијади у Лондону пре четири године.

Ласло Шурањи освојио је злато и бронзу у стрељаштву, док су Борислава Перић Ранковић и Нада Матић стигле до злата, односно бронзе у стонотенисерском синглу, а чека их и велико финале са Кинескињама (субота, 15 часова) у екипној конкуренцији.

Такође, Милан Паликућа освојио је бронзу у стоном тенису, а Немања Димитријевић исто одличје у бацању копља.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар