POI: Svjetski rekord Dimitrijevića, Mitiću srebro!

Željko Dimitrijević oborio je svetski rekord i osvojio zlatnu medalju u bacanju čunja, dok je Miloš Mitić osvojio srebro!

Ostali sportovi 16.09.2016 | 21:15
POI: Svjetski rekord Dimitrijevića, Mitiću srebro!
Željko je održao obećanje i učinio ono što je obećao u nedavnom razgovoru za B92 – bacio je čunj 29 metara i 96 centimetara, odbranio olimpijsko zlato i oborio sopstveni svetski rekord.

Nešto slabiji rezultat od njega imao je i sjajni Miloš Mitić, čiju ste životnu priču takođe mogli da pročitate i pogledate na stranama našeg sajta, kome je rekord karijere od 26,84 metara doneo srebrnu medalju.

Na trećem mestu završio je Slovak Marijan Kureja sa rezultatom 26,82 metara, dok je četvrti bio Amit Kumar Kumar iz Indije sa 26,82.

Dimitrijević i Mitić su ovim neverovatnim uspehom nastavili spektakularno leto srpskog sporta, pošto naša selekcija sada ima sigurnih devet medalja – što je već za četiri više nego na prethodnoj Paraolimpijadi u Londonu pre četiri godine.

Laslo Šuranji osvojio je zlato i bronzu u streljaštvu, dok su Borislava Perić Ranković i Nada Matić stigle do zlata, odnosno bronze u stonoteniserskom singlu, a čeka ih i veliko finale sa Kineskinjama (subota, 15 časova) u ekipnoj konkurenciji.

Takođe, Milan Palikuća osvojio je bronzu u stonom tenisu, a Nemanja Dimitrijević isto odličje u bacanju koplja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar