Породична шетња: НЕ геј паради у Београду

У Београду се данас одржава "породична шетња" као одговор на Параду поноса заказану за недељу, 18. септембар.

Србија 16.09.2016 | 18:11
Породична шетња: НЕ геј паради у Београду
Поворка је након молитве, која ја трајала пола сата,  кренула од Храма Светог Саве до Саборне цркве у Београду. Шетња је организована као одговор на Параду поносазаказану за недељу, 18. септембар.

На платоу испред Храма Светог Саве окупило се неколико стотина људи, свих генерација. Међу окупјенима има и оних који носе мајице "Спасимо ваљевску Грачаницу" и "За здраву породицу и дом јер Србије није Содом".

Пре почетка шетње одржана је молитва. Поворка је кренула нешто после 17 сати. Централне градске улице којима се креће "породична шетња"  сукцесивно се затварају.

Тренутно је обустављен саобраћај од Славије до Теразија. 

Скуп обезбеђују и припадници полиције.

Београдски медији пренели су раније да је патријарх Иринеј благословио "породичну шетњу" чиме је СПЦ тако је још једном "недвосмислено устала у одбрану традиционалних, породичних вредности".

Током шетње ће се читати молебан код споменика Светом цару Николају Другом Романову.

У организацији "Породичног сабора", иначе "руско-српске организације" кажу да читаве ове недеље траје "Недеља породичног јединства" и да се она одржава паралелно са ЛГБТ "Недељом поноса", а током ње ће бити организоване расправе и предавања о могућим "погубним последицама новог Грађанског законика, који наводно "легализује хомосексуалне бракове" и "дозвољава гејевима да усвајају децу".





Извор: МОНДО

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Јован

16.09.2016 16:47

Треба омасовити ова породична окупљања . Заштитити породицу преко цркве кад то држава неће да учини . Овим педерима трба забранити оваква окупљања . Нека се је.у као што су се и је.авали . Држава да забрани болесне њихове бракове и усвајање дијеце. Ако је услов за улазак у ЕУ да педери марширају , жене се између себе и усвајају дијецу , не требамо ићи у ЕУ . Бог да благослови брак и нормалне брачне заједнице мушкараца и жена . Црква треба радити на апелима и помоћи за већи наталитет .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех Јоване Јоване

17.09.2016 01:23

Госпн Јоване,да ли ви знате како се постаје Гаy и лезбиан? Оцито је да не знате, стога вам од срца препоруцујем, ако не умијете да процитате медицинску литературу, онда макар пронадите на гоогле, јер морате да знате да васа неупуценост ствара беспотребну мрзњу и беспотребну огорценост,а и то се зове болест.

Name

НапреДНО

16.09.2016 18:43

Јадна им мајка, овима што ће у недељу шетати. И чиме ли се они поносе, настраношћу и глупошћу. Али никакво чудо. Досад су у влади Србије тајно сједели ови настрани из ЛГБТ. А у овом сазиву се и јавно декларишу а премијер се хвали што има болеснике за министре... Живио Путин и Русија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А да те упитам

17.09.2016 01:20

Имам питање за вас с ницком НАРЕДНО, ста вам се цини да вам се дјете роди као гаy ,или лезбиан? Дали би васе дијете имало право на љубав или на линц?

Name

Никола,Зајецар

16.09.2016 19:36

Подрзавам Геј Параду 18 Септембра у Београду,сецам се Геј Параде одрзане Летос у Копенхагену,како је тамо било лепо гледати то. Али треба бити реалан и да казем да за мене хомоксесуалност није болест. Срецно. Леп поздрав из веселог Зајецара. И волио бих да се Геј парада одрзи у Зајецару и ја то подрзавам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубав је лијепа ствар

17.09.2016 01:17

Подрзавам демократско право гаy параде. Ја зивим у Ванкуверу и сваке године се одрзава Гаy парада која ниткоме не стети, а на љубав сватко има право па такоде и гаy и лез-бисеxуаллци. Мозете да погледате на yоутубе како зигледа Гаy парада у Ванцоуверу.

Name

МАТИЈА-СПЛИТ

17.09.2016 06:57

НИКОЛА СВАКА ЦАСТ ЗА ВАС КОМЕНТАР,ХОМОСЕКСУАЛНОСТ НИЈЕ БОЛЕСТ,И ВОЛИО БИХ ДА СЕ У СРБИЈИ УВЕДЕ ЗАКОН ЗА ТРАНСРОДНЕ ОСОБЕ КАО У ХРВАТСКОЈ АЛИ СРБИЈА ЈЕ ЈОС ДАЛЕКО ДО ЕУ. ПОДРЗАВАМ- ДА ЗА ГАY ПАРАДУ У БЕОГРАДУ 2016. СРЕТНО БЕОГРАДЕ. ЛИЈЕП ПОЗДРАВ ИЗ СПЛИТА.

Name

Графос

16.09.2016 20:02

НЕ! СОДОМИ НЕ! СОТОНИ

ОДГОВОРИТЕ