Porodična šetnja: NE gej paradi u Beogradu

U Beogradu se danas održava "porodična šetnja" kao odgovor na Paradu ponosa zakazanu za nedelju, 18. septembar.

Srbija 16.09.2016 | 18:11
Porodična šetnja: NE gej paradi u Beogradu
Povorka je nakon molitve, koja ja trajala pola sata,  krenula od Hrama Svetog Save do Saborne crkve u Beogradu. Šetnja je organizovana kao odgovor na Paradu ponosazakazanu za nedelju, 18. septembar.

Na platou ispred Hrama Svetog Save okupilo se nekoliko stotina ljudi, svih generacija. Među okupjenima ima i onih koji nose majice "Spasimo valjevsku Gračanicu" i "Za zdravu porodicu i dom jer Srbije nije Sodom".

Pre početka šetnje održana je molitva. Povorka je krenula nešto posle 17 sati. Centralne gradske ulice kojima se kreće "porodična šetnja"  sukcesivno se zatvaraju.

Trenutno je obustavljen saobraćaj od Slavije do Terazija. 

Skup obezbeđuju i pripadnici policije.

Beogradski mediji preneli su ranije da je patrijarh Irinej blagoslovio "porodičnu šetnju" čime je SPC tako je još jednom "nedvosmisleno ustala u odbranu tradicionalnih, porodičnih vrednosti".

Tokom šetnje će se čitati moleban kod spomenika Svetom caru Nikolaju Drugom Romanovu.

U organizaciji "Porodičnog sabora", inače "rusko-srpske organizacije" kažu da čitave ove nedelje traje "Nedelja porodičnog jedinstva" i da se ona održava paralelno sa LGBT "Nedeljom ponosa", a tokom nje će biti organizovane rasprave i predavanja o mogućim "pogubnim posledicama novog Građanskog zakonika, koji navodno "legalizuje homoseksualne brakove" i "dozvoljava gejevima da usvajaju decu".





Izvor: MONDO

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Jovan

16.09.2016 16:47

Treba omasoviti ova porodična okupljanja . Zaštititi porodicu preko crkve kad to država neće da učini . Ovim pederima trba zabraniti ovakva okupljanja . Neka se je.u kao što su se i je.avali . Država da zabrani bolesne njihove brakove i usvajanje dijece. Ako je uslov za ulazak u EU da pederi marširaju , žene se između sebe i usvajaju dijecu , ne trebamo ići u EU . Bog da blagoslovi brak i normalne bračne zajednice muškaraca i žena . Crkva treba raditi na apelima i pomoći za veći natalitet .

ODGOVORITE
Name

Eh Jovane Jovane

17.09.2016 01:23

Gospn Jovane,da li vi znate kako se postaje Gay i lezbian? Ocito je da ne znate, stoga vam od srca preporucujem, ako ne umijete da procitate medicinsku literaturu, onda makar pronadite na google, jer morate da znate da vasa neupucenost stvara bespotrebnu mrznju i bespotrebnu ogorcenost,a i to se zove bolest.

Name

NapreDNO

16.09.2016 18:43

Jadna im majka, ovima što će u nedelju šetati. I čime li se oni ponose, nastranošću i glupošću. Ali nikakvo čudo. Dosad su u vladi Srbije tajno sjedeli ovi nastrani iz LGBT. A u ovom sazivu se i javno deklarišu a premijer se hvali što ima bolesnike za ministre... Živio Putin i Rusija.

ODGOVORITE
Name

A da te upitam

17.09.2016 01:20

Imam pitanje za vas s nickom NAREDNO, sta vam se cini da vam se djete rodi kao gay ,ili lezbian? Dali bi vase dijete imalo pravo na ljubav ili na linc?

Name

Nikola,Zajecar

16.09.2016 19:36

Podrzavam Gej Paradu 18 Septembra u Beogradu,secam se Gej Parade odrzane Letos u Kopenhagenu,kako je tamo bilo lepo gledati to. Ali treba biti realan i da kazem da za mene homoksesualnost nije bolest. Srecno. Lep pozdrav iz veselog Zajecara. I volio bih da se Gej parada odrzi u Zajecaru i ja to podrzavam.

ODGOVORITE
Name

ljubav je lijepa stvar

17.09.2016 01:17

Podrzavam demokratsko pravo gay parade. Ja zivim u Vankuveru i svake godine se odrzava Gay parada koja nitkome ne steti, a na ljubav svatko ima pravo pa takode i gay i lez-bisexuallci. Mozete da pogledate na youtube kako zigleda Gay parada u Vancouveru.

Name

MATIJA-SPLIT

17.09.2016 06:57

NIKOLA SVAKA CAST ZA VAS KOMENTAR,HOMOSEKSUALNOST NIJE BOLEST,I VOLIO BIH DA SE U SRBIJI UVEDE ZAKON ZA TRANSRODNE OSOBE KAO U HRVATSKOJ ALI SRBIJA JE JOS DALEKO DO EU. PODRZAVAM- DA ZA GAY PARADU U BEOGRADU 2016. SRETNO BEOGRADE. LIJEP POZDRAV IZ SPLITA.

Name

Grafos

16.09.2016 20:02

NE! SODOMI NE! SOTONI

ODGOVORITE