Вечерас, најава - Челси вс Ливерпул: Такса на несталност...!

Ливерпулу није страно побеђивање на Стамфорд Бриџу, али Црвени често знају да после сјајне партије, а таква је била она против Лестера, одиграју на аматерском нивоу.

Фудбал 16.09.2016 | 18:30
Вечерас, најава - Челси вс Ливерпул: Такса на несталност...!
Када нека екипа на самом старту првенства савлада и вицешампиона и браниоца титуле, и то овог потоњег изузетно убедљиво, она обично кандидује себе за место међу фаворитима за највиши пласман у актуелној сезони – осим у Ливерпуловом случају. Црвени добро играју против најјачих ривала, али их киксеви с аутсајдерима, попут августовског пораза од Барнлија, обично много коштају.

Момци Јиргена Клопа у дербију петог кола Премијер лиге гостују Челсију, противнику који је до претходног викенда имао максималан учинак, али је у Свонсију умало остао без иједног бода. Заједничко за ривале звучних имена је то што су у недељи када су стартовале Лига шампиона и Лига Европе били слободни. То, с једне стране, значи да ће у овом првенству бити нешто одморнији од осталих екипа које ”пуцају” на највиши пласман, али с друге и једнима и другима доноси додатни притисак да ову сезону једноставно морају да заврше успешније него претходну.

Челси ће на овој утакмици бити без капитена Џона Терија, који је против Свонсија повредио чланак, те ће морати да паузира десетак дана. Зато ће прилику највероватније добити Давид Луиз, којег је менаџер Антонио Конте у самом финишу прелазног рока вратио међу Плавце из Пари Сен Жермена. Што се Ливерпула и повреда тиче, ситуација је почела да се побољшава. Дејан Ловрен је због ударца у око пропустио меч с Лестером, али се очекује на терену против Челсија, а у тим би требало да се врати и Емре Џан, који је паузирао неколико недеља због повреде чланка.

Ливерпул има бољи биланс у међусобним дуелима и дефинитивно му нису стране победе на Стамфорд Бриџу. Уосталом, пре нешто мање од годину дана тамо је славио са 3:1. Међутим, од средине децембра 2015. само је Манчестер Сити однео сва три бода с Челсијевог стадиона (истина, било је доста нерешених резултата). Проблеми Клопове екипе најбоље се виде по њеним резултатима у гостима – на поменути тријумф у Лондону Црвени су надовезали и победу на Етихаду, да би потом изгубили у Њукаслу и на Викериџ Роуду у Вотфорду.

Дакле, све је овде могуће, али нам кец ипак делује нешто реалније од осталих исхода. Уколико сумњате у домаће одаберите, ГГ или ГГ3+. Уосталом, Ливерпу

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

ЧЕЛСИ
Вест Хем (Д)     2:1
Вотфорд (Г)        2:1
Бристол Роверс (Д)             3:2
Барнли (Д)             3:0
Свонси (Г)           2:2

ЛИВЕРПУЛ
Арсенал (Г)         4:3
Барнли (Г)             0:2
Бартон (Г)           5:0
Тотенхем (Г)   1:1
Лестер (Д)            4:1

МЕЂУСОБНИ СКОР
146         49           32           65           201:225

ТРЕНУТНИ ПЛАСМАН
2. Челси               4              3              1              0              9:4          10
6. Ливерпул           4              2              1              1              9:7          7

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар