Večeras, najava - Čelsi vs Liverpul: Taksa na nestalnost...!

Liverpulu nije strano pobeđivanje na Stamford Bridžu, ali Crveni često znaju da posle sjajne partije, a takva je bila ona protiv Lestera, odigraju na amaterskom nivou.

Fudbal 16.09.2016 | 18:30
Večeras, najava - Čelsi vs Liverpul: Taksa na nestalnost...!
Kada neka ekipa na samom startu prvenstva savlada i vicešampiona i branioca titule, i to ovog potonjeg izuzetno ubedljivo, ona obično kandiduje sebe za mesto među favoritima za najviši plasman u aktuelnoj sezoni – osim u Liverpulovom slučaju. Crveni dobro igraju protiv najjačih rivala, ali ih kiksevi s autsajderima, poput avgustovskog poraza od Barnlija, obično mnogo koštaju.

Momci Jirgena Klopa u derbiju petog kola Premijer lige gostuju Čelsiju, protivniku koji je do prethodnog vikenda imao maksimalan učinak, ali je u Svonsiju umalo ostao bez ijednog boda. Zajedničko za rivale zvučnih imena je to što su u nedelji kada su startovale Liga šampiona i Liga Evrope bili slobodni. To, s jedne strane, znači da će u ovom prvenstvu biti nešto odmorniji od ostalih ekipa koje ”pucaju” na najviši plasman, ali s druge i jednima i drugima donosi dodatni pritisak da ovu sezonu jednostavno moraju da završe uspešnije nego prethodnu.

Čelsi će na ovoj utakmici biti bez kapitena Džona Terija, koji je protiv Svonsija povredio članak, te će morati da pauzira desetak dana. Zato će priliku najverovatnije dobiti David Luiz, kojeg je menadžer Antonio Konte u samom finišu prelaznog roka vratio među Plavce iz Pari Sen Žermena. Što se Liverpula i povreda tiče, situacija je počela da se poboljšava. Dejan Lovren je zbog udarca u oko propustio meč s Lesterom, ali se očekuje na terenu protiv Čelsija, a u tim bi trebalo da se vrati i Emre Džan, koji je pauzirao nekoliko nedelja zbog povrede članka.

Liverpul ima bolji bilans u međusobnim duelima i definitivno mu nisu strane pobede na Stamford Bridžu. Uostalom, pre nešto manje od godinu dana tamo je slavio sa 3:1. Međutim, od sredine decembra 2015. samo je Mančester Siti odneo sva tri boda s Čelsijevog stadiona (istina, bilo je dosta nerešenih rezultata). Problemi Klopove ekipe najbolje se vide po njenim rezultatima u gostima – na pomenuti trijumf u Londonu Crveni su nadovezali i pobedu na Etihadu, da bi potom izgubili u Njukaslu i na Vikeridž Roudu u Votfordu.

Dakle, sve je ovde moguće, ali nam kec ipak deluje nešto realnije od ostalih ishoda. Ukoliko sumnjate u domaće odaberite, GG ili GG3+. Uostalom, Liverpu

POSLEDNJIH PET

ČELSI
Vest Hem (D)     2:1
Votford (G)        2:1
Bristol Rovers (D)             3:2
Barnli (D)             3:0
Svonsi (G)           2:2

LIVERPUL
Arsenal (G)         4:3
Barnli (G)             0:2
Barton (G)           5:0
Totenhem (G)   1:1
Lester (D)            4:1

MEĐUSOBNI SKOR
146         49           32           65           201:225

TRENUTNI PLASMAN
2. Čelsi               4              3              1              0              9:4          10
6. Liverpul           4              2              1              1              9:7          7

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar