Челенџер у Бањалуци: Зекић "окренуо" првог носиоца за 1/2-финале!

Српски тенисер Миљан Зекић пласирао се у полуфинале АТП челенџера у Бањалуци побиједивши у петак првог носиоца Орасија Себаљоса из Аргентине са 2:1 у сетовима (7:6, 4:6, 6:7). Познати парови полуфинала.

Тенис 16.09.2016 | 18:15
Челенџер у Бањалуци: Зекић "окренуо" првог носиоца за 1/2-финале!
Једини преостали представник Србије изборио је пласман међу четири најбоља тенисера у Бањалуци и то тријумфом послије преокрета над првим "костурашем" - 7:6, 4:6, 6:7.

Први сет припао је Аргентинцу послије тај-брејка на теренима Тениског клуба "Младост", али је Зекић у другом успио да освоји један брејк и задржи га до изједначења (6:4).

У одлучујућем трећем сету поново се играо тај-брејк али је на одушевљење бањалучке публике, овог пута чвршће нерве имао Миљан и прошао у полуфинале.

Пласман међу четири најбоља играча су поред Зекића, осигурали Британац словеначких коријена Аљаж Бедене, који је "помео" Чеха Вацлава Шафранека (6:1, 6:1), али ће Чешка ипак имати представника у самој завршници.

Његов земљаци Јан Сатрал и Адам Павлашек су одмјерили снаге у четвртифиналу, а даље је прошао Павлашек послије тријумф од 2:0 (6:4, 6:4), док је Шпанац Пабло Андухар прошао у даље такмичење без борбе након што му је предао меч Аргентинац Карлос Берлок.

У полуфиналу, које је на програму у суботу, Зекић ће укрстити рекет са Беденеом, док ће Павлашек играти са Андухаром.

Бањалучки челенџер игра се за наградни фонд од 64.000 евра + хоспиталити, а генерални покровитељ је компанија м:тел.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар