Čelendžer u Banjaluci: Zekić "okrenuo" prvog nosioca za 1/2-finale!

Srpski teniser Miljan Zekić plasirao se u polufinale ATP čelendžera u Banjaluci pobijedivši u petak prvog nosioca Orasija Sebaljosa iz Argentine sa 2:1 u setovima (7:6, 4:6, 6:7). Poznati parovi polufinala.

Tenis 16.09.2016 | 18:15
Čelendžer u Banjaluci: Zekić "okrenuo" prvog nosioca za 1/2-finale!
Jedini preostali predstavnik Srbije izborio je plasman među četiri najbolja tenisera u Banjaluci i to trijumfom poslije preokreta nad prvim "kosturašem" - 7:6, 4:6, 6:7.

Prvi set pripao je Argentincu poslije taj-brejka na terenima Teniskog kluba "Mladost", ali je Zekić u drugom uspio da osvoji jedan brejk i zadrži ga do izjednačenja (6:4).

U odlučujućem trećem setu ponovo se igrao taj-brejk ali je na oduševljenje banjalučke publike, ovog puta čvršće nerve imao Miljan i prošao u polufinale.

Plasman među četiri najbolja igrača su pored Zekića, osigurali Britanac slovenačkih korijena Aljaž Bedene, koji je "pomeo" Čeha Vaclava Šafraneka (6:1, 6:1), ali će Češka ipak imati predstavnika u samoj završnici.

Njegov zemljaci Jan Satral i Adam Pavlašek su odmjerili snage u četvrtifinalu, a dalje je prošao Pavlašek poslije trijumf od 2:0 (6:4, 6:4), dok je Španac Pablo Anduhar prošao u dalje takmičenje bez borbe nakon što mu je predao meč Argentinac Karlos Berlok.

U polufinalu, koje je na programu u subotu, Zekić će ukrstiti reket sa Bedeneom, dok će Pavlašek igrati sa Anduharom.

Banjalučki čelendžer igra se za nagradni fond od 64.000 evra + hospitaliti, a generalni pokrovitelj je kompanija m:tel.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar