Фудбалска лакрдија на утакмици у Српцу

На првенственом мечу 5. кола Друге фудбалске лиге, одржаном у Српцу између домаће "Слоге" и "Озрена" из Петрова, тренер домаћих Александар Петреш 12 минута прије краја утакмице у игру је увео времешног Миодрага Њежића, који се након завршетка фудбалске каријере прије 25 година и вишегодишњим дијељењем судијске правде поново активирао у 57. години.

Република Српска 16.09.2016 | 22:50
Фудбалска лакрдија на утакмици у Српцу
Ушао је у игру након вођства "Слоге" од 6:0 у сусрету са немоћним гостима са Озрена, који су, нажалост, дошли у Србац са великим закашњењем и са свега 10 играча, а утакмицу завршили са девет.

Овај гест тренера Српчана наишао је на општу осуду истинских љубитеља фудбала у граду на ушћу Врбаса у Саву, а највише бивших играча и симпатизера овог клуба који се налази у јубиларној 70. години постојања.

Њежић је ушао умјесто неког од младих играча са клупе, који представљају будућност клуба, само зато да би се појавио у средствима информисања као најстарији активни фудбалер, иако је имао паузу од 25 година.

„То значи да би и ја са 70 година, који сам играо и био тренер "Слоге" могао да се региструјем и по договору наступим, како би добио епитет најстаријег фудбалера у Европи“, каже Боро Пилиповић.

Он додаје да би то била "бламажа", превара и никоме не би било од користи, а посебно не клубу који има свијетлу традицију као што је "Слога".

Истина је да је Миодраг Њежић почео фудбалску каријеру у србачкој "Слоги" и „продефиловао“ кроз јајачку „Електробосну“, „БСК“ из Славонског Брода, „Рудар“ из Приједора“ и Лакташе, а потом се бавио суђењем.

Али је невјероватна тврдња Петреша, па и самог Њежића, да он може и сада да помогне србачком друголигашу као играч. То се видјело у дванаест минута „дебитовања“ против "Озрена". 

У руководству "Слоге" очигледно нешто не штима. Несхватљиво је и ангажовање доживотно кажњеног тренера Александра Петреша, који нема право да сједи на клупи, па екипу води са трибина. У управи кажу да су на то били присиљени, јер нису имали разумјевање домаћих тренера, а клупска каса је у минусу.

Петреш није захтјеван, а уложио је и жалбу на казну, па се очекује да ће Извршни одбор ФС Републике Српске ускоро удовољити његовом захтјеву.

И укидање казне не ријешава ништа, јер по правилима ФИФЕ тренери не могу да раде без лиценце. Са овим проблемом суочава се 70 одсто клубова прве и друге лиге – тврди секретар Слоге Жељко Бабић. Тренери морају да прођу семинаре под ФИФИН-ом контролом, а тек онда ће да буду лиценцирани, а за то клубови немају средстава.

Зато се сналазе како знају и умију. Докле?

БН телевизија (С.К.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ситнеси

16.09.2016 16:29

У Српцу је све лакрдија,поцев од опстинске власти па надаље.Све је једна спрдацина па и ова утакмица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симеун

16.09.2016 22:48

Вала баш! Све се руглу извргло. Ако Недић сад не побиједи биће лаку ноћ Србац у сваком погледу.

Name

Опа

16.09.2016 22:54

Драге колеге,кад правите текст,покушајте барем погодити о коме пишете.Није у питању Слога Србац,него Слога Трн.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реплика :П

17.09.2016 06:37

Драги Жељко, бојим се да нисте у праву. Ћућо је тренер Слоге из Србца ;) И да, причају да немаш појма о бели :Д