Fudbalska lakrdija na utakmici u Srpcu

Na prvenstvenom meču 5. kola Druge fudbalske lige, održanom u Srpcu između domaće "Sloge" i "Ozrena" iz Petrova, trener domaćih Aleksandar Petreš 12 minuta prije kraja utakmice u igru je uveo vremešnog Miodraga Nježića, koji se nakon završetka fudbalske karijere prije 25 godina i višegodišnjim dijeljenjem sudijske pravde ponovo aktivirao u 57. godini.

Republika Srpska 16.09.2016 | 22:50
Fudbalska lakrdija na utakmici u Srpcu
Ušao je u igru nakon vođstva "Sloge" od 6:0 u susretu sa nemoćnim gostima sa Ozrena, koji su, nažalost, došli u Srbac sa velikim zakašnjenjem i sa svega 10 igrača, a utakmicu završili sa devet.

Ovaj gest trenera Srpčana naišao je na opštu osudu istinskih ljubitelja fudbala u gradu na ušću Vrbasa u Savu, a najviše bivših igrača i simpatizera ovog kluba koji se nalazi u jubilarnoj 70. godini postojanja.

Nježić je ušao umjesto nekog od mladih igrača sa klupe, koji predstavljaju budućnost kluba, samo zato da bi se pojavio u sredstvima informisanja kao najstariji aktivni fudbaler, iako je imao pauzu od 25 godina.

„To znači da bi i ja sa 70 godina, koji sam igrao i bio trener "Sloge" mogao da se registrujem i po dogovoru nastupim, kako bi dobio epitet najstarijeg fudbalera u Evropi“, kaže Boro Pilipović.

On dodaje da bi to bila "blamaža", prevara i nikome ne bi bilo od koristi, a posebno ne klubu koji ima svijetlu tradiciju kao što je "Sloga".

Istina je da je Miodrag Nježić počeo fudbalsku karijeru u srbačkoj "Slogi" i „prodefilovao“ kroz jajačku „Elektrobosnu“, „BSK“ iz Slavonskog Broda, „Rudar“ iz Prijedora“ i Laktaše, a potom se bavio suđenjem.

Ali je nevjerovatna tvrdnja Petreša, pa i samog Nježića, da on može i sada da pomogne srbačkom drugoligašu kao igrač. To se vidjelo u dvanaest minuta „debitovanja“ protiv "Ozrena". 

U rukovodstvu "Sloge" očigledno nešto ne štima. Neshvatljivo je i angažovanje doživotno kažnjenog trenera Aleksandra Petreša, koji nema pravo da sjedi na klupi, pa ekipu vodi sa tribina. U upravi kažu da su na to bili prisiljeni, jer nisu imali razumjevanje domaćih trenera, a klupska kasa je u minusu.

Petreš nije zahtjevan, a uložio je i žalbu na kaznu, pa se očekuje da će Izvršni odbor FS Republike Srpske uskoro udovoljiti njegovom zahtjevu.

I ukidanje kazne ne riješava ništa, jer po pravilima FIFE treneri ne mogu da rade bez licence. Sa ovim problemom suočava se 70 odsto klubova prve i druge lige – tvrdi sekretar Sloge Željko Babić. Treneri moraju da prođu seminare pod FIFIN-om kontrolom, a tek onda će da budu licencirani, a za to klubovi nemaju sredstava.

Zato se snalaze kako znaju i umiju. Dokle?

BN televizija (S.K.)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sitnesi

16.09.2016 16:29

U Srpcu je sve lakrdija,pocev od opstinske vlasti pa nadalje.Sve je jedna sprdacina pa i ova utakmica.

ODGOVORITE
Name

Simeun

16.09.2016 22:48

Vala baš! Sve se ruglu izvrglo. Ako Nedić sad ne pobijedi biće laku noć Srbac u svakom pogledu.

Name

Opa

16.09.2016 22:54

Drage kolege,kad pravite tekst,pokušajte barem pogoditi o kome pišete.Nije u pitanju Sloga Srbac,nego Sloga Trn.

ODGOVORITE
Name

Replika :P

17.09.2016 06:37

Dragi Željko, bojim se da niste u pravu. Ćućo je trener Sloge iz Srbca ;) I da, pričaju da nemaš pojma o beli :D