Калинић: Са Салетом није све увијек било добро...!

Кошаркаш Србије у интервјуу за портал МВП открио да однос са селектором Александром Ђорђевићем није био на најбољем нивоу, као и да су им се ставови разилазили.

Кошарка 18.09.2016 | 14:15
Калинић: Са Салетом није све увијек било добро...!
Никола Калинић неизоставни је члан кошаркашке репрезентације Србије последње две године. Он је под палицом Александра Ђорђевића освојио сребрну медаљу на Светском првенству 2014. године, док је одличје истог сјаја окачио око врата и на Олимпијским играма у августу у Рију.

Кошаркаш Фенербахчеа открио је у интервјуу за портал МВП па однос са селектором није од почетка био најбољи.

Током полуфиналне серије АБА лиге између Црвене звезде и Партизана у сезони 2014/15 Ђорђевић је јавно критиковао младог кошаркаша због гестикулација и разговора са судијама, а Калинић је признао да му тада та критика није пријала.

"Сигурно је да медији нису помогли у тој ситуацији, као што и ретко када помогну било коме. Наравно, част изузецима, али медији углавном погоршају сваку ситуацију. Између селектора и мене заиста никада није било неких проблема. Да ли због недостатка комуникације, неразумевања у неким ситуацијама, или моје младости, то је једноставно утицало да нам се разиђу ставови и да у тим тренуцима не функционишемо онако како бисмо хтели. Наравно, иако игноришем већину таквих ствари и до мене допру те информације, коментари са друштвених мрежа и портала, тако да знам на шта се потенцирало и о чему се причало. Али, велика већина тога није била истина", изјавио је Калинић.

Он је из селекторове критике ипак извукао праве поуке.

"Никада нисмо причали о томе Сале и ја, али сигурно је да ми тај његов коментар за причу са судијама није олакшао ни у ком случају. Но, изашао сам из тога јачи, паметнији. Из садашње перспективе мислим да ми је значило то што је он рекао, да ми је помогло у сазревању и да ми је јако помогло у каријери. Такође, морам да напоменем да смо ове године сјајно сарађивали, што је сигурно допринело и историјском резултату који смо направили у Рију".

Калинић се осрвнуо и на тежак период у својој каријери. Бивши кошаркаш Црвене звезде у тај клуб стигао је из другог покушаја, а није прошао прошао ни пробу у Партизану.

"Године 2010. сам имао потписан, валидан уговор са Црвеном звездом. Чекала се само исписница из суботичког Спартака, коју нисам добио из неких разлога које не бих да помињем, тако да су ме они спречили да испуним сан, заиграм за Црвену звезду и направим већи искорак у каријери. Тада сам доживео прво разочарање у животу, осећао сам се катастрофално. Вратио сам се у Нови Сад и та година је била сигурно најтежа у мом кошаркашком животу. У неким тренуцима сам размишљао да ли се ја проналазим у томе, да ли је све то уопште за мене. Било је заиста тешко. Ипак, одлучио сам да дам шансу кошарци још неку годину, да пробам да направим нешто, а ако не успем да се вратим на факултет, на студије и да усмерим свој живот на другу страну", истакао је Калинић.

Сетио се потом и поражавајућег искуства у Хумској.

"А, 2012. године сам био на проби у Партизану. Тадашњи стручни штаб Партизана је одлучио да нисам подобан за њих, да им нисам потребан у том тренутку. То је била њихова одлука".

Ипак, после падова дошли су успони у каријери. Сезону 2013/14 је одиграо у Радничком из Крагујевца, наредну у Црвеној звезди, да би затим обукао дрес Фенербахчеа. Напредовао је уз Мирослава Николића, Дејана Радоњића, Александра Ђорђевића и Жељка Обрадовића.

"Сваки тренер носи неки свој печат. Можда се погодило да су та четири тренера баш неке четири крајности. Код Муте сам се по први пут сусрео са европском кошарком, играли смо и АБА лигу и ту сам започео неки кошаркашки професионализам, док сам се у Звезди потпуно прилагодио и почео да бележим боље партије. А код Жељка... Сигурно је да је то неки врхунац европске кошарке. Његово знање је највеће у Европи. Што се тиче Салета Ђорђевића, он је велики стручњак, али код њега ми је најупечатљивије то што је изузетан мотиватор и што зна да својом позитивном енергијом и својим личним примером подигне целу екипу. Сви га прате и верују у неке ствари у које је тешко поверовати", навео је Калинић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар