Kalinić: Sa Saletom nije sve uvijek bilo dobro...!

Košarkaš Srbije u intervjuu za portal MVP otkrio da odnos sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem nije bio na najboljem nivou, kao i da su im se stavovi razilazili.

Košarka 18.09.2016 | 14:15
Kalinić: Sa Saletom nije sve uvijek bilo dobro...!
Nikola Kalinić neizostavni je član košarkaške reprezentacije Srbije poslednje dve godine. On je pod palicom Aleksandra Đorđevića osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2014. godine, dok je odličje istog sjaja okačio oko vrata i na Olimpijskim igrama u avgustu u Riju.

Košarkaš Fenerbahčea otkrio je u intervjuu za portal MVP pa odnos sa selektorom nije od početka bio najbolji.

Tokom polufinalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana u sezoni 2014/15 Đorđević je javno kritikovao mladog košarkaša zbog gestikulacija i razgovora sa sudijama, a Kalinić je priznao da mu tada ta kritika nije prijala.

"Sigurno je da mediji nisu pomogli u toj situaciji, kao što i retko kada pomognu bilo kome. Naravno, čast izuzecima, ali mediji uglavnom pogoršaju svaku situaciju. Između selektora i mene zaista nikada nije bilo nekih problema. Da li zbog nedostatka komunikacije, nerazumevanja u nekim situacijama, ili moje mladosti, to je jednostavno uticalo da nam se raziđu stavovi i da u tim trenucima ne funkcionišemo onako kako bismo hteli. Naravno, iako ignorišem većinu takvih stvari i do mene dopru te informacije, komentari sa društvenih mreža i portala, tako da znam na šta se potenciralo i o čemu se pričalo. Ali, velika većina toga nije bila istina", izjavio je Kalinić.

On je iz selektorove kritike ipak izvukao prave pouke.

"Nikada nismo pričali o tome Sale i ja, ali sigurno je da mi taj njegov komentar za priču sa sudijama nije olakšao ni u kom slučaju. No, izašao sam iz toga jači, pametniji. Iz sadašnje perspektive mislim da mi je značilo to što je on rekao, da mi je pomoglo u sazrevanju i da mi je jako pomoglo u karijeri. Takođe, moram da napomenem da smo ove godine sjajno sarađivali, što je sigurno doprinelo i istorijskom rezultatu koji smo napravili u Riju".

Kalinić se osrvnuo i na težak period u svojoj karijeri. Bivši košarkaš Crvene zvezde u taj klub stigao je iz drugog pokušaja, a nije prošao prošao ni probu u Partizanu.

"Godine 2010. sam imao potpisan, validan ugovor sa Crvenom zvezdom. Čekala se samo ispisnica iz subotičkog Spartaka, koju nisam dobio iz nekih razloga koje ne bih da pominjem, tako da su me oni sprečili da ispunim san, zaigram za Crvenu zvezdu i napravim veći iskorak u karijeri. Tada sam doživeo prvo razočaranje u životu, osećao sam se katastrofalno. Vratio sam se u Novi Sad i ta godina je bila sigurno najteža u mom košarkaškom životu. U nekim trenucima sam razmišljao da li se ja pronalazim u tome, da li je sve to uopšte za mene. Bilo je zaista teško. Ipak, odlučio sam da dam šansu košarci još neku godinu, da probam da napravim nešto, a ako ne uspem da se vratim na fakultet, na studije i da usmerim svoj život na drugu stranu", istakao je Kalinić.

Setio se potom i poražavajućeg iskustva u Humskoj.

"A, 2012. godine sam bio na probi u Partizanu. Tadašnji stručni štab Partizana je odlučio da nisam podoban za njih, da im nisam potreban u tom trenutku. To je bila njihova odluka".

Ipak, posle padova došli su usponi u karijeri. Sezonu 2013/14 je odigrao u Radničkom iz Kragujevca, narednu u Crvenoj zvezdi, da bi zatim obukao dres Fenerbahčea. Napredovao je uz Miroslava Nikolića, Dejana Radonjića, Aleksandra Đorđevića i Željka Obradovića.

"Svaki trener nosi neki svoj pečat. Možda se pogodilo da su ta četiri trenera baš neke četiri krajnosti. Kod Mute sam se po prvi put susreo sa evropskom košarkom, igrali smo i ABA ligu i tu sam započeo neki košarkaški profesionalizam, dok sam se u Zvezdi potpuno prilagodio i počeo da beležim bolje partije. A kod Željka... Sigurno je da je to neki vrhunac evropske košarke. Njegovo znanje je najveće u Evropi. Što se tiče Saleta Đorđevića, on je veliki stručnjak, ali kod njega mi je najupečatljivije to što je izuzetan motivator i što zna da svojom pozitivnom energijom i svojim ličnim primerom podigne celu ekipu. Svi ga prate i veruju u neke stvari u koje je teško poverovati", naveo je Kalinić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar