Бијељина: Проширење канализационе мреже

Насеље Кнез Иво од Семберије ускоро ће добити канализацију. За куће које су већ имале септичке јаме прикључак ће бити бесплатан, а на овај начин превентивно ће се утицати да људи не праве нове септичке јаме за новоизграђене куће.

Република Српска 16.09.2016 | 14:30
Бијељина: Проширење канализационе мреже
 Дужина канализационе мреже у овом насељу биће 475 метара, а инвестиција ће коштати око 200.000 конвертибилних марака.



"Ово насеље се све више развија. За сада ће се на канализациону мрежу прикључити постојећа домаћинства, а очекујемо да ће у наредном периоду бити све више прикључака, с обзиром на то да ће велики број кућа бити изграђен у наредном периоду", навео је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.



Извршни директор предузећа Водовод и канализација Дарко Митрић истакао је да је у оквиру цјелокупног пројекта, који је планиран да се реализује у насељу Кнез Иво од Семберије, предвиђено 5. 000 метара мреже фекалне и 3.500 метара кишне канализације.



"Циљ изградње канлизације јесте да се заштити извориште питке воде `Грмић` и да се на тај начин свим становницима Семберије обезбиједи питка вода. Канализациона мрежа се шири, добијена је донација од холандске Владе од 13 милиона конвертибилних марака и у плану је наставак изградње канализације, почевши од Мјесне заједнице Вук Караџић", најавио је Митрић.