Bijeljina: Proširenje kanalizacione mreže

Naselje Knez Ivo od Semberije uskoro će dobiti kanalizaciju. Za kuće koje su već imale septičke jame priključak će biti besplatan, a na ovaj način preventivno će se uticati da ljudi ne prave nove septičke jame za novoizgrađene kuće.

Republika Srpska 16.09.2016 | 14:30
Bijeljina: Proširenje kanalizacione mreže
 Dužina kanalizacione mreže u ovom naselju biće 475 metara, a investicija će koštati oko 200.000 konvertibilnih maraka.



"Ovo naselje se sve više razvija. Za sada će se na kanalizacionu mrežu priključiti postojeća domaćinstva, a očekujemo da će u narednom periodu biti sve više priključaka, s obzirom na to da će veliki broj kuća biti izgrađen u narednom periodu", naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.



Izvršni direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Darko Mitrić istakao je da je u okviru cjelokupnog projekta, koji je planiran da se realizuje u naselju Knez Ivo od Semberije, predviđeno 5. 000 metara mreže fekalne i 3.500 metara kišne kanalizacije.



"Cilj izgradnje kanlizacije jeste da se zaštiti izvorište pitke vode `Grmić` i da se na taj način svim stanovnicima Semberije obezbijedi pitka voda. Kanalizaciona mreža se širi, dobijena je donacija od holandske Vlade od 13 miliona konvertibilnih maraka i u planu je nastavak izgradnje kanalizacije, počevši od Mjesne zajednice Vuk Karadžić", najavio je Mitrić.