ПЛ БиХ: Шампион на шампиона! Радник чека Широки!

Имаћемо два дербија деветог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине. Један ће бити одигран на стадиону у Крупи на Врбасу, гдје ће шампион Републике Српске Крупа угостити најбољу екипу БиХ из прошле године, Зрињски из Мостара. Други је У бијељини, где Радник, који све боље игра у последње време, дочекује Широки Бријег.

Фудбал 16.09.2016 | 15:00
ПЛ БиХ: Шампион на шампиона! Радник чека Широки!
Шампион БиХ Зрињски и у овој сезони наставио је са сјајним издањима и тако продужио серију из претходног првенства, када је сасвим заслужено освојио титулу.

Тим Винка Мариновића већ након осам кола има пет бодова предности у односу на најближе противнике, па је већ сада истакао кандидатуру за шампионског звање, другу годину заредом.

С друге стране, Крупа је одлично стартовала, али низ изузетно тешких утакмица допринио је да екипа сада заузима нешто лошију позицију. Ипак, шампион Српске у четири досадашња меча на свом терену уписао је по двије побједе и ремија, тако да у дуел са најбољом бх. екипом улази без притиска.

"Дочекујемо лидера на табели, који је једна од најквалитетнијих екипа у БиХ. И ми посједујемо квалитет, али поред тога требаће нам још много среће, како бисмо остварили позитиван резултат. Стање у екипи је много боље него у претходним мечевима. Имаћемо више играча на располагању, па вјерујем да ће уз добро попуњене трибине наш задатак против Зрињског бити лакши", рекао је шеф стручног штаба Крупе Слободан Старчевић.

Винко Мариновић може бити задовољан издањем "племића", који су од могућа 24 бода до сада освојили чак 19.

"Желимо наставити досадашњим ритмом. Пред нама је још једна захтјевна утакмица и квалитетан противник, али надам се да ће приступ бити као и у претходним мечевима, те да ћемо остварити повољан резуллтат", поручио је Мариновић.

Четири сусрета на програму су у суботу, а два у недјељу. 

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 9. КОЛО

Субота:
15:30 Младост - Жељезничар (суди: Владимир Бјелица, Источно Сарајево)
16:00 Крупа - Зрињски (Ирфан Пељто, Сарајево)
16:00 Радник - Широки Бријег (Адмир Шеховић, Сарајево)
16:00 Челик - Витез (Дарко Обрадовић, Столац)

Недјеља:
16:00 Металеге - Слобода (Антони Бандић, Груде)
17:00 Сарајево - Олимпик (Адис Мулахасановић, Сарајево)

ТАБЕЛА: Зрињски 19, Младост 14, Слобода 14, Сарајево 13, Радник 12, Широки Бријег 12, Крупа 11, Жељезничар 11, Витез 8, Металеге 7, Челик 5, Олимпик 4.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар