PL BiH: Šampion na šampiona! Radnik čeka Široki!

Imaćemo dva derbija devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Jedan će biti odigran na stadionu u Krupi na Vrbasu, gdje će šampion Republike Srpske Krupa ugostiti najbolju ekipu BiH iz prošle godine, Zrinjski iz Mostara. Drugi je U bijeljini, gde Radnik, koji sve bolje igra u poslednje vreme, dočekuje Široki Brijeg.

Fudbal 16.09.2016 | 15:00
PL BiH: Šampion na šampiona! Radnik čeka Široki!
Šampion BiH Zrinjski i u ovoj sezoni nastavio je sa sjajnim izdanjima i tako produžio seriju iz prethodnog prvenstva, kada je sasvim zasluženo osvojio titulu.

Tim Vinka Marinovića već nakon osam kola ima pet bodova prednosti u odnosu na najbliže protivnike, pa je već sada istakao kandidaturu za šampionskog zvanje, drugu godinu zaredom.

S druge strane, Krupa je odlično startovala, ali niz izuzetno teških utakmica doprinio je da ekipa sada zauzima nešto lošiju poziciju. Ipak, šampion Srpske u četiri dosadašnja meča na svom terenu upisao je po dvije pobjede i remija, tako da u duel sa najboljom bh. ekipom ulazi bez pritiska.

"Dočekujemo lidera na tabeli, koji je jedna od najkvalitetnijih ekipa u BiH. I mi posjedujemo kvalitet, ali pored toga trebaće nam još mnogo sreće, kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Stanje u ekipi je mnogo bolje nego u prethodnim mečevima. Imaćemo više igrača na raspolaganju, pa vjerujem da će uz dobro popunjene tribine naš zadatak protiv Zrinjskog biti lakši", rekao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Vinko Marinović može biti zadovoljan izdanjem "plemića", koji su od moguća 24 boda do sada osvojili čak 19.

"Želimo nastaviti dosadašnjim ritmom. Pred nama je još jedna zahtjevna utakmica i kvalitetan protivnik, ali nadam se da će pristup biti kao i u prethodnim mečevima, te da ćemo ostvariti povoljan rezulltat", poručio je Marinović.

Četiri susreta na programu su u subotu, a dva u nedjelju. 

PREMIJER LIGA BIH - 9. KOLO

Subota:
15:30 Mladost - Željezničar (sudi: Vladimir Bjelica, Istočno Sarajevo)
16:00 Krupa - Zrinjski (Irfan Peljto, Sarajevo)
16:00 Radnik - Široki Brijeg (Admir Šehović, Sarajevo)
16:00 Čelik - Vitez (Darko Obradović, Stolac)

Nedjelja:
16:00 Metalege - Sloboda (Antoni Bandić, Grude)
17:00 Sarajevo - Olimpik (Adis Mulahasanović, Sarajevo)

TABELA: Zrinjski 19, Mladost 14, Sloboda 14, Sarajevo 13, Radnik 12, Široki Brijeg 12, Krupa 11, Željezničar 11, Vitez 8, Metalege 7, Čelik 5, Olimpik 4.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar