Николић пред Дерби: Поглед на табелу је грозан!

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да је ’вечити дерби’ утакмица инспирације, као и да се нада да ће његови фудбалери победити Црвену звезду.

Фудбал 16.09.2016 | 20:30
Николић пред Дерби: Поглед на табелу је грозан!
"Сви добро знамо да је дерби утакмица инспирације, надахнућа. Много пута није побеђивао бољи. Други фактори утичу на исход дербија, жеља и однос играча, мирноћа, вруће срце а јако мирна глава, упорност, жеља више од противника. А, кад год је могуће и паметније на терену. Много фактора утиче на резултат, а ми треба односом да заслужимо грам спортске среће, који је исто тако фактор у дербију", рекао је Николић на конференцији за новинаре.

Партизан ће у суботу дочекати Црвену звезду у деветом колу Супер лиге Србије.

Црно-бели су пред "вечити" дерби пети на табели са девет бодова заостатка над водећом Звездом.

"Дерби је највећа и најлепша утакмица у нашем фудбалу, колико год они који фудбал гледају негативним очима желели да обезвреде ту светињу. То је празник и сви ми у Партизану се необично радујемо и спремамо за ту утакмицу", казао је Николић.

Николић је додао да трка за титулу још није решена

"Противник има девет бодова више, освојио је титулу прошле сезоне и према њима постоји респект. То је додатан мотив да остваримо позитиван резултат. Много има да се игра до краја првенства, много тешких утакмица, ту је и Војводина, због чега очекујем занимљиву трку. Табела изгледа грозно, истакнута је у Телеоптику, где тренирамо".

Тренер црно-белих је рекао да је стање на табели "грозно" за његов тим и да жели да се то поправи.

"Ми смо у процесу селекције усред такмичења и моменат у који се налазимо није најбољи, али види се помак у игри Партизана, немам дилему. Постоји већа дисциплина, одговорност, потребно је да група талентованих играча досегне своју жељену форму, што није тако лако јер неки нису били у такмичарском ритму“.

Према његовим речима не верује да ће бити изненађења у саставима и тактици вечитих ривала.

"Очекујем Вијеиру у стартној постави. Тренер Божовић има специфичан начин рада, а било би наивно да причамо где можемо да их угрозимо. Имају искуснији тим, али мислим да смо полетнији. Доста битна ће бити одлука око странаца код њих јер их много имају".

На питање да ли је задовољан што ће дерби судити Милорад Мажић, тренер црно-белих одговорио је:

"Искључен сам од тих ствари. Много посла има у спортском делу, сав наш играчки кадар фокусиран је на терен. Мажић је наш најбољи судија и било би полемика ко год други да суди“.

Николић је навео да су сви његови играчи апсолутно спремни за дерби, а да "у нормалној мери" прати стање у предстојећем ривалу. Такође, додао је да неће бити много промена у саставу у односу на претходне утакмице.

Према његовим речима, Црвена звезда има максимално поштовање Партизана с обзиром на тренутне резултате, као и резултате из претходне сезоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар