Nikolić pred Derbi: Pogled na tabelu je grozan!

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je ’večiti derbi’ utakmica inspiracije, kao i da se nada da će njegovi fudbaleri pobediti Crvenu zvezdu.

Fudbal 16.09.2016 | 20:30
Nikolić pred Derbi: Pogled na tabelu je grozan!
"Svi dobro znamo da je derbi utakmica inspiracije, nadahnuća. Mnogo puta nije pobeđivao bolji. Drugi faktori utiču na ishod derbija, želja i odnos igrača, mirnoća, vruće srce a jako mirna glava, upornost, želja više od protivnika. A, kad god je moguće i pametnije na terenu. Mnogo faktora utiče na rezultat, a mi treba odnosom da zaslužimo gram sportske sreće, koji je isto tako faktor u derbiju", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Partizan će u subotu dočekati Crvenu zvezdu u devetom kolu Super lige Srbije.

Crno-beli su pred "večiti" derbi peti na tabeli sa devet bodova zaostatka nad vodećom Zvezdom.

"Derbi je najveća i najlepša utakmica u našem fudbalu, koliko god oni koji fudbal gledaju negativnim očima želeli da obezvrede tu svetinju. To je praznik i svi mi u Partizanu se neobično radujemo i spremamo za tu utakmicu", kazao je Nikolić.

Nikolić je dodao da trka za titulu još nije rešena

"Protivnik ima devet bodova više, osvojio je titulu prošle sezone i prema njima postoji respekt. To je dodatan motiv da ostvarimo pozitivan rezultat. Mnogo ima da se igra do kraja prvenstva, mnogo teških utakmica, tu je i Vojvodina, zbog čega očekujem zanimljivu trku. Tabela izgleda grozno, istaknuta je u Teleoptiku, gde treniramo".

Trener crno-belih je rekao da je stanje na tabeli "grozno" za njegov tim i da želi da se to popravi.

"Mi smo u procesu selekcije usred takmičenja i momenat u koji se nalazimo nije najbolji, ali vidi se pomak u igri Partizana, nemam dilemu. Postoji veća disciplina, odgovornost, potrebno je da grupa talentovanih igrača dosegne svoju željenu formu, što nije tako lako jer neki nisu bili u takmičarskom ritmu“.

Prema njegovim rečima ne veruje da će biti iznenađenja u sastavima i taktici večitih rivala.

"Očekujem Vijeiru u startnoj postavi. Trener Božović ima specifičan način rada, a bilo bi naivno da pričamo gde možemo da ih ugrozimo. Imaju iskusniji tim, ali mislim da smo poletniji. Dosta bitna će biti odluka oko stranaca kod njih jer ih mnogo imaju".

Na pitanje da li je zadovoljan što će derbi suditi Milorad Mažić, trener crno-belih odgovorio je:

"Isključen sam od tih stvari. Mnogo posla ima u sportskom delu, sav naš igrački kadar fokusiran je na teren. Mažić je naš najbolji sudija i bilo bi polemika ko god drugi da sudi“.

Nikolić je naveo da su svi njegovi igrači apsolutno spremni za derbi, a da "u normalnoj meri" prati stanje u predstojećem rivalu. Takođe, dodao je da neće biti mnogo promena u sastavu u odnosu na prethodne utakmice.

Prema njegovim rečima, Crvena zvezda ima maksimalno poštovanje Partizana s obzirom na trenutne rezultate, kao i rezultate iz prethodne sezone.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar